El proper diumenge 14 d’octubre l’Associació de Veïns Vilatans de Breda organitza una nova edició de la marxa solidària a Breda, activitat que s’ha convertit en un clàssic del municipi. La marxa es celebra des de l’any 1999 i enguany arribarà a la seva 20a edició. Per primera vegada en la seva història l’organització ha canviat el dia de la marxa i no es celebrarà el 12 d’octubre, per la manca d’identificació de molts catalans amb aquesta data

La sortida cronometrada de la prova serà a les 9 del matí des del poliesportiu municipal, punt que també acollirà l’arribada. El termini d’inscripcions s’obrirà a les 7.30 a la sortida, i tindrà un preu de 10€. Els nens i nenes de fins a 11 anys que vagin acompanyats d’un adult tindran la inscripció gratuïta. Inclou l’accés a la cursa, l’esmorzar i un obsequi, que els participants recolliran a l’arribada. A més, els participants podran utilitzar els vestidors i les dutxes del poliesportiu a mida que vagin arribant.

Com cada any, l’ONG ‘Ajuda en acció’ de Granollers col·laborarà en l’organització de la prova amb l’Associació de Veïns Vilatans de Breda, que donarà els beneficis de la marxa a l’organització del Vallès. La donació d’aquest any es destinarà al programa d’ajut social a Catalunya ‘Aquí també’, consistent en beques menjador, ajudes per a material escolar o tallers de formació per als pares de nens en risc d’exclusió social.

L’edició d’aquest any repetirà el recorregut que es va estrenar l’any 2016, amb un itinerari de 12,8 quilòmetres per les pistes forestals deBreda i Sant Feliu de Buixalleu. El recorregut és apte per a tots els públics. L’organització també vol fomentar que els participants portin la seva mascota, fet pel quals els donaran aigua i una llaminadura un cop acabada la marxa.