El proper dijous 1 de febrer a partir de les 20 hores el Centre Cultural Els Forns acollirà l’acte de cloenda del col·leccionable ‘L’abans’. La finalització d’aquest recull de fotografies posa a l’abast dels vilatans i vilatanes de Breda un important testimoni gràfic de la vida al municipi durant més d’un segle. A l’acte es presentarà el volum completat i enquadernat, així com una intervenció dels seus autors.

‘L’abans’ és un llibre col·leccionable amb més de 1.000 fotografies del municipi compreses entre el 1870 i el 1979. En la seva elaboració han participat en Xavier Castanyer, en Jordi Goñi, en Francesc Mas, l’Andreu Pujol i la Lola Vilà, que s’han encarregat de recopilar les fotografies entre molts vilatans i associacions del municipi. Els responsables han restaurat digitalment les fotografies amb un tractament que garanteix la integritat de les mateixes, retornant-les als propietaris un cop enllestit el procés. Per altra banda, l’Ajuntament de Breda i l’editorial efados s’han encarregat de l’edició.

‘L’abans’ és un llibre de Breda i per a Breda. Recull la vida al municipi durant més d’un segle de la mà dels records dels seus propis vilatans. Entre el miler de fotografies que en formen part es veu part de la idiosincràsia bredenca: l’elaboració de ceràmica, les seves tradicions, les seves festes, la seva gent, etc. És per tant un record col·lectiu per a gaudi de tots els bredencs.