El proper divendres 27 de setembre tindrà lloc un acte de record de l’incendi forestal que va afectar Breda l’any 1994, amb motiu del 25è aniversari dels fets. Serà a partir de les 20h al Centre Cívic 1 d’Octubre.

L’acte comptarà amb dues taules rodones: a la primera diferents vilatans del municipi compartiran experiències i records d’aquell dia; a la segona hi intervindran testimonis dels diferents cossos de serveis que van estar lluitant contra les flames en l’extinció de l’incendi. Posteriorment hi haurà un col·loqui amb el públic assistent per a que tothom pugui rememorar com va viure aquells moments. Finalment s’exhibirà material gràfic cedit per diversos vilatans.

El 10 d’agost de 1994 la vila de Breda va patir un incendi forestal que es va iniciar al terme municipal de Gualba i que va encerclar el nucli urbà. Les flames van anar avançant fins que es van unir a l’alçada de Can Fornaca a un altre focus originat a Santa Coloma de Farners. En total, segons el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat van cremar un total d’11.136 hectàrees de terreny, deixant un record impossible d’esborrar per a totes aquelles persones que ho van viure i van haver de lluitar contra les flames.