La Plataforma Unitària per la República Catalana de Breda organitza una nova xerrada referent al funcionament de diversos mecanismes en cas de que Catalunya esdevingui un Estat independent. Serà el divendres dos de desembre a les 20 hores al Centre Cultural ‘Els Forns’. Sota el títol ‘La república que farem. Impostos, autònoms i el nou estatut del treballador a la república catalana’. L’acte comptarà amb la presència de Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Ginesta donarà algunes claus del règim laboral en el qual es treballa en vista a la república catalana.

La Plataforma Unitària per de la República Catalana de Breda es compromet a impulsar i donar suport al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat en totes les mesures que es decideixin prendre pel que respecta al procés d’independència de la nació catalana. Durant els propers mesos la Plataforma organitzarà diversos actes sobre com es desenvoluparà la transició cap a la República Catalana i per resoldre dubtes que planteja aquesta situació. La culminació serà el 9 de juny de 2017, quan es realitzarà un acte final per la independència amb la participació de tots els partits polítics adherits.

En el Ple Municipal Ordinari del Passat 3 d’octubre l’Ajuntament de Breda va adherir-se formalment a la Plataforma per via d’urgència, així com el seu manifest. El punt que tractava l’adhesió es va aprovar per unanimitat. Per altra banda, els partits Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Demòcrata Català, Candidatura d’Unitat Popular i Moviment d’Esquerres també van adherir-se a la Plataforma, a més de la delegació de Breda de la ANC.