El proper dilluns 8 de març es celebra el Dia Internacional de les Dones. A Breda tindran lloc diversos actes per a commemorar aquesta data, que reivindica el feminisme i denuncia el sexisme que encara a dia d’avui existeix a la nostra societat.

Els actes començaran aquest divendres dia 5. Durant tot el cap de setmana es podrà participar a la 1a edició de la “Caminada de la Dona” organitzada per Dones de Breda. L’acte neix en substitució del tradicional “Sopar de la Dona”, que enguany no es pot celebrar a causa de la situació sanitària actual. L’entitat ha proposat diversos recorreguts per a passejar per Breda i rodalies, que es poden veure a les seves xarxes socials. Aquests recorreguts són només propostes, pel que no és obligatori seguir-los si es prefereix anar per la ruta habitual de cadascú. Per a participar a la iniciativa cal fer-se una foto mentre es va a caminar i penjar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #8demarçdonesdebreda. Per cada fotografia amb aquesta etiqueta l’entitat donarà 2€ al Taller de Memòria de Breda.

Dilluns 8 de març de 17h a 20h Selva FM oferirà una programació especial. L’edició del seu programa “Fórmula Selva FM”, dirigit i presentat per Quimet Cuixart, adaptarà la seva llista musical per a que sonin cançons cantades únicament per dones.

El proper dimecres 10 el Centre Cívic 1 d’Octubre acollirà de 17h a 19h la xerrada “Com acompanyem la sexualitat dels i les joves”, promoguda per l’Espai Jove. L’educadora sexual amb perspectiva de gènere Neus Millán serà l’encarregada de donar les claus a familiars d’adolescents per a que aquests puguin aconsellar-los sobre situacions freqüents i desconegudes per a ells en el desenvolupament de la seva sexualitat. La xerrada compta amb un aforament limitat per a seguir les restriccions vigents a causa de la pandèmia. Cal inscripció prèvia enviant nom complet i telèfon de contacte a la direcció de correu espaijove.breda@gmail.com.

El dissabte 13 a partir de les 10.30h al Pati de l’Abadia el Col·lectiu feminista Malves Breda oferirà una xerrada on explicarà les accions de lluita feminista i el procés que han dut a terme con a grup. Finalment exposaran les conclusions que han extret sobre el feminisme durant el seu temps d’activitat.

Per altra banda durant tot el mes de març els comerços associats a la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda exposaran als seus aparadors històries de diferents dones que van destacar en els seus camps d’activitat, molt sovint amb gran part de la societat en contra.

Finalment el grup de nois i noies de l’Espai Jove també s’hi sumaran a la celebració del Dia Internacional de les Dones pintant un mural commemoratiu de la data del 8 de març.

A causa de la situació sanitària actual cal seguir les normes en contra de la propagació de la Covid-19 establertes. La programació pot resultar afectada en cas de canvis en les mesures sanitàries actualment en vigor.