El proper 23 d’abril es celebrarà un any més la Diada de Sant Jordi i com cada any la jornada estarà plena d’actes al municipi gràcies a l’organització de la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda i la col·laboració de diverses entitats i comerços del municipi. Durant tot el dia a la plaça del convent tindrà lloc la 6a edició de la Fira de Sant Jordi, amb diferents parades venent roses, llibres, i altres productes.

Els més matiners seran els membres del Centre Excursionista Breda. A les 8 del matí sortiran de la plaça de la Vila per a fer una caminada fins el Castell de Montsoriu. Hi haurà un segon grup que sortirà a les 8.30 des de Coll de Castellar. S’informarà de tots els detalls en programes a part.

El gruix dels actes es celebraran a la plaça del convent. A més de la Fira de Sant Jordi i els Jocs Florals hi haurà activitats a partir de les 10 del matí. Aquesta és l’hora en la que es presentarà el llibre infantil Las navidades de Greta, de Katy Castellón. A les 11, sota la organització de ERC-Breda, la companyia ‘Clardelluna’ presentarà el seu espectacle infantil ‘Sant Jordi arriba tard’. A les 12 del migdia tindrà lloc la presentació del llibre Fill del desert, de José Javier Silvestre. El llibre és un relat del procés d’adopció internacional de l’Ousmane, un nen malià, per part dels seus pares, així com un diari de l’autor en forma de carta al seu fill per a llegir anys més tard. L’Estanc Rodà és l’organitzador de la presentació.

Durant la tarda hi haurà més activitats. Entre les 16 i les 18 hores l’Ajuntament de Breda organitza el taller de manualitats infantils: ‘Per Sant Jordi, una rosa’. Els participants podran fer una rosa a partir de blondes, oueres i palets. Hauran de confeccionar la rosa, pintar-la i muntar-la. A partir de les 18 hores tindrà lloc el lliurament de premis del concurs de microrelats dels alumnes de l’Escola Montseny i l’Institut Vescomtat de Cabrera. Acompanyat de berenar per a la mainada cortesia de la UBIC. A les 18.30 serà el torn del lliurament de premis del concurs de microrelats juvenil de la Selva Sud. Els actes acabaran a les 19 hores, amb la presentació del llibre de poesia Anima’ls: música, fotografia, poemes i fragments per fer-te pensar i sentir, obra d’Anna Lorita.