El passat dissabte 23 va arribar una nova Diada de Sant Jordi i Breda es va omplir de celebrar-ho amb actes tant el mateix dissabte com en els dies anteriors. Ja des de principis de setmana els alumnes de l’Escola Montseny i l’Escola Bressol ‘El Petit Montseny’ van començar a celebrar la Diada amb diversos actes a les aules. Els primers van participar en un concurs literari de microrelats en el que explicaven històries a través de diverses imatges i petits textos. Les obres dels alumnes es van exposar als comerços del municipi i al Centre Cultural Els Forns per a que els habitants del municipi votessin els guanyadors. Per altra banda, els més petits van decorar el seu centre, van guair de contes cançons i una representació teatral sobre la llegenda de Sant Jordi i van fer manualitats de motius de la Diada. Els més grans també van participar de la festa, ja que els usuaris del Taller de Memòria del Programa d’atenció a les Persones van realitzar roses de Sant Jordi amb materials reciclats.

Recital de Poemes de Josep Aragay

El vespre del divendres 22 va començar el cap de setmana de la Diada amb un Recital de Poemes del llibre ‘Itàlia’ de Josep Aragay en el Museu Municipal dedicat a la vida i obra de l’artista, organitzat per ‘El Taller de Breda’. En un escenari incomparable i davant d’un públic que va omplir el Museu Aragay dotze rapsodes van interpretar un recull de poemes del llibre publicats per primer cop l’any 1918, després del viatge d’Aragay al país transalpí. Entre ells va ser Ferran Llavina, actor i doblador de televisió. Diversos components del Taller de Músics de Breda van amenitzar el recital amb música en viu, inclosa l’estrena de la ‘Cançó del Ventall’, un dels poemes seleccionats del llibre, musicat per Jaume Fugarolas i cantat per Eva Goñi. L’acte va comptar amb la presència de part de la família de Josep Aragay, que va donar al Museu un autoretrat de l’artista de l’any 1929.

Gran participació als actes de dissabte malgrat la pluja

La Diada de dissabte va estar plena d’actes organitzats conjuntament per la Unió de Botiguers i Comerciants i l’Ajuntament de Breda. La jornada va començar a la Plaça de la Vila, amb un mercat de roses i llibres. El mateix escenari va acollir durant el matí el concert dels alumnes de l’Escola de Música Municipal CÀNTIR, la sessió de contacontes ‘El peixet que volia abraçar els arbres’ amb Imma Solà i la seva autora, Dolors Clota, i l’espectacle de titelles ‘La llegenda de Sant Jordi’, a càrrec de Georgina Clardelluna. Els actes matinals van comptar amb molta afluència de públic a la Plaça de la Vila, participació que es va mantenir durant la tarda tot i que la pluja obligués a traslladar els actes al Centre Cultural ‘Els Forns’. Allà va tenir lloc una sessió de ‘El Carro dels Contes’, un espectacle de Diana Kerbelis en el que va musicalitzar i dramatitzar diversos contes. La jornada va acabar amb l’entrega de premis als guanyadors del concurs literari de l’Escola Montseny i un berenar per a la mainada.

Divendres 29 ‘Miralls d’Aigua’ al Cercle Bredenc

El del proper divendres serà l’últim dels actes celebrat amb motiu de la Diada de Sant Jordi. El Cercle Bredenc acollirà a les vuit del vespre el recital dels alumnes de l’IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric. Durant aproximadament una hora el curs de primer de batxillerat representarà un muntatge teatralitzat amb poemes Josep Maria de Sagarra, Joan Brossa, J.V. Foix, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà o Joan Maragall entre altres, a més de diverses cançons i poesies en castellà, anglès i francès.