Diferents entitats, associacions i col·lectius de Breda han preparat diverses activitats en benefici de ‘La Marató’ de TV3, que enguany compleix la seva 25a edició. Els fons recaptats durant la jornada es destinaran a la lluita contra l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Els actes començaran el divendres 9 a les 20.30 hores. El Centre Cívic acollirà una xerrada sobre l’ictus amb el psicòleg Enric Font, organitzada per Dones de Breda. La mateixa entitat serà el diumenge 11 al mercat setmanal venent entrades anticipades per a la cinquena edició del seu pessebre vivent, que enguany es celebrarà el diumenge 18 a la tarda, coincidint amb ‘La Marató’ de TV3. Dones de Breda farà una donació corresponent a 0,50€ de cada entrada.

El diumenge 18 tindrà lloc el gruix d’activitats, coincidint amb l’emissió de ‘La Marató’ a Televisió de Catalunya. El tret el sortida el posarà el Club Terra del Fang amb la jornada ‘Corre per La Marató’, una sèrie d’entrenaments lliures de motocròs al circuit del final del Passeig de les Escoles que s’allargarà fins les 13.30 hores. El pati de l’Escola Montseny serà l’escenari d’una tallada de troncs artística amb motoserra organitzada per l’Associació de Veïns Vilatans de Breda. Al final de l’activitat es sortejaran les peces realitzades.

Durant el matí la resta de l’activitat es centrarà a la plaça Lluís Companys. Entre les 10 i les 13 hores diferents entitats i associacions del municipi seran presents amb diferents parades venent diferents tipus de productes. També a les 10 hi haurà jocs per a la mainada, a càrrec de l’Esplai ‘No Ploris Mai’. A les 11 hores serà el torn del Country Breda, que farà una exhibició de balls en línia. El Taller de Músics de Breda tampoc faltarà a la cita, a la que hi participarà amb un concert de la ‘Trup de Vents’, la ‘Jazz Band’ i el seu Conjunt, a partir de les 11.30. A la mateixa hora s’iniciarà una Cercavila Gegantera dels Gegants de Breda, amb sortida al carrer Capellans.

A la tarda l’atenció la centrarà la cinquena edició del pessebre vivent de Dones de Breda, que entre les 18 i les 21 hores convertirà el nucli històric del municipi en una immensa escena nadalenca.