Diferents entitats, associacions i col·lectius de Breda han preparat diverses activitats en benefici de ‘La Marató’ de TV3, que el proper diumenge 17 complirà la seva 26a edició. Els fons recaptats durant la jornada es destinaran a la lluita contra les malalties infeccioses, causants d’una de cada tres morts al món. D’aquesta forma el poble de Breda tornarà a mostrar la seva cara més solidària en un esdeveniment imprescindible del Nadal a tot Catalunya.

Els actes començaran el matí de dissabte 16. El Centre Excursionista de Breda organitza una caminada solidària pels voltants del municipi. La sortida es farà en grup a les 7.30 hores des del local de l’entitat a Can Xifré, per a completar un recorregut de 10,6 quilòmetres. Els participants faran un donatiu de 5€ per persona que es destinaran íntegrament a `La Marató’. A les 11 hores el Camp d’Esports Municipal acollirà un partit de futbol entre les ex jugadores de l’equip femení de la UE Breda. Totes les ex jugadores del club estan convidades i unir-se i jugar. Hi haurà una guardiola per a donatius i el sorteig de diversos productes.

El diumenge 17 tindrà lloc el gruix d’activitats, coincidint amb l’emissió de ‘La Marató’ a Televisió de Catalunya. Durant el matí la resta de l’activitat es centrarà a la plaça Lluís Companys. Entre les 10 i les 13 hores diferents entitats i associacions del municipi seran presents amb diferents parades venent diferents tipus de productes en un mercat solidari. A les 11 hores serà el torn del Country Breda, que farà una exhibició de balls en línia. A les 12 hores els Gegants de Breda faran una plantada de gegants a la mateixa plaça.

A la tarda l’atenció la centrarà la sisena edició del pessebre vivent de Dones de Breda, que entre les 18 i les 21 hores convertirà el nucli històric del municipi en una immensa escena nadalenca. L’esdeveniment, que aplega cada any al voltant de 2.000 persones, és un dels actes més destacats de les festes de Nadal al municipi. Dones de Breda, entitat organitzadora de l’acte, aportarà 0,50€ de cada entrada venuda.