Aquest dissabte 30 de juny el Centre Cultural Els Forns acollirà la XI trobada d’entitats de cultura i patrimoni de la Selva, enguany dedicada a la terrissa de Breda. Els actes començaran a les 9.15 hores, amb l’acte de benvinguda encapçalat per l’alcalde de Breda, Dídac Manresa, i el director del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs. A continuació tindrà lloc la trobada de les entitats participants, on presentaran activitats i intercanviaran experiències. L’acte servirà per presentar el número 29 de “Quaderns de la Selva”, una revista miscel·lània anual editada pel Centre d’Estudis Selvatans amb l’objectiu de és permetre la divulgació d’estudis i aportacions referits a la comarca històrica de la Selva i fer possible el contacte entre els investigadors i estudiosos que treballen en aquest àmbit i el públic interessat.

La sessió continuarà amb la presentació dels resultats de la Beca de Recerca de la Selva 2017, el projecte “La terrissa de Breda. Aproximació històrica i caracterització de la terrissa tradicional i les seves argiles”, presentat per la seva autora, la bredenca Anna Anglisano, i l’historiador bredenc i coautor en la recerca històrica d’aquest projecte, Jordi Goñi. Posteriorment es celebrarà la taula rodona “La terrissa. Una mirada pluridisciplinària a partir dels materials arqueològics”. La sessió matinal acabarà a les 13.30 hores amb el veredicte de la XII Beca de Recerca de la Selva 2018 i una cloenda a càrrec de Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva.

A continuació hi haurà un dinar per als participants al restaurant Ca l’Antonieta, pel que es demana inscripció prèvia, amb un cost de 10€. Durant la tarda, a partir de les 16 hores, es faran visites guiades a l’obrador de terrissa d’Antoni Majó, a la fàbrica de terrissa Graupera i a l’esglèsia de Breda, en la qual es podrà pujar al campanar. Excepte el dinar, l’assistència als actes és lliure i gratuïta.