Enguany Breda serà el primer municipi de Catalunya que entri a l’any nou, ja que l’Ajuntament ha decidit avançar les campanades de Cap d’Any a les 12 del migdia i no de la mitjanit, com és habitual. D’aquesta s’aprofitarà que el campanar sonarà el mateix nombre de vegades que a la nit per celebrar l’entrada al nou any. Per tal de complir amb les normes sanitàries vigents i evitar aglomeracions a la plaça de la Vila l’excepcional esdeveniment es podrà seguir en directe per streaming a través de canal de YouTube de l’Ajuntament de Breda. Per altra banda, a la mitjanit no sonaran les campanes per tal d’evitar confusions.

La decisió d’avançar en dotze hores la celebració de canvi d’any té com a objectiu tenir tota la tarda i tota la nit disponible per a activitats d’oci. D’aquesta forma es pretén dinamitzar el consum al comerç i l’hostaleria bredenca en el context de limitació horària d’obertura que pateixen actualment.

La mesura s’aplica per la situació actual de la pandèmia, però no es descarta aplicar-la altres anys si funciona, com a element diferenciador i com a un nou atractiu turístic de la Vila.

La proposta ja ha rebut la felicitació de la Plataforma per la Reforma Horària, que celebra que d’aquesta forma tothom anirà a dormir més d’hora aquella nit i que es pot prendre com a exemple del model que proposen, consistent en compactar la jornada laboral i avançar l’hàbit horari dels àpats, d’anar a dormir i de llevar-se per sincronitzar-nos amb la resta d’Europa i disposar de més i millor temps lliure a la nostra vida.