La Marató de TV3 va tenir lloc el passat 19 de desembre i un cop més Breda va demostrar la seva solidaritat aportant fins a 2561,96€ a aquesta trentena edició del programa solidari de Televisió de Catalunya, enguany dedicat a les malalties mentals.

Més d’una desena d’entitats del municipi van organitzar diferents activitats per contribuir a la causa. Com és habitual el mateix dia de l’emissió de La Marató va ser el dia amb més activitat. La jornada va començar amb la caminada del Centre Excursionista Breda, a la que va seguir una segona caminada, aquest cop en silenci, de la delegació de Breda de la Fundació Oncolliga Girona.

Durant el matí l’activitat es va concentrar a la plaça de la Vila, que va acollir un mercat solidari amb parades de diferents entitats com l’Associació de Donants de Sang, Dones de Breda, el grup local de Junts per Catalunya o el pubillatge de la Vila, amb el seu arbre dels desitjos. Al mateix temps la plaça també acollia els tallers de manualitats de Nadal dels Gegants de Breda i d’elaboració de ceràmica a càrrec de Cécile Ribas. Tot això amenitzat amb música de la Just Band. Als voltants de la plaça, al nucli històric, tenia lloc la gimcana familiar organitzada per El Relleu.

L’altre gran eix d’activitats va ser el Cercle Bredenc, que va acollir la cantada solidària de Nadales de l’Escola de Música Güell al matí i la ballada solidària del Country Breda el mateix diumenge a la tarda.

Per altra banda, durant la resta de cap de setmana el protagonista dels actes a benefici de La Marató de TV3 va ser el futbol. La tarda de divendres 17 de desembre va tenir lloc un partit amistós entre el grup de veteranes i un combinat dels equips femenins del club. Dissabte 18 va tenir lloc una matinal solidària amb partits dels equips benjamí i aleví masculins del club. Posteriorment es va celebrar el “Derbi de Penyes”, un partit amistós entre membres de la Penya Barcelonista de Breda i la Penya Blanc Blava de Breda. Com és habitual es va celebrar una rifa de material dels tres clubs.

A totes aquestes activitats se’ls ha de sumar una dotzena de guardioles solidàries que s’han distribuït per diversos comerços de la Vila per a que qui ho desitgés fes la seva aportació en el moment de fer la compra i que han estat durant gran part d’aquests dies de Nadal.

Campanya “Cap nen sense joguina” de Cabrera Motards Montseny

La campanya a benefici de La Marató de TV3 no ha estat l’única iniciativa solidària al poble de Breda durant aquestes dates nadalenques. El dissabte 11 de desembre la plaça Lluís Companys va acollir la matinal solidària de Cabrera Motards Montseny. Sota el lema “Aquest Nadal cap infant sense regal” la jornada, que va incloure una concentració de motos i un concert de rock, va aconseguir recaptar 1193,70€ i diverses joguines, que es van entregar a Creu Roja.

Des de l’Ajuntament de Breda volem agrair a tothom que ha fet possible aquestes dues campanyes solidàries, tant els organitzadors com aquells qui han aportat a cadascuna de les causes, per la seva entrega i solidaritat.