La Marató de TV3 va tenir lloc el passat 18 de desembre i un cop més Breda va demostrar la seva solidaritat aportant fins a 3006,51€ a aquesta edició del programa solidari de Televisió de Catalunya, enguany dedicat a la salut cardiovascular.

Més d’una desena d’entitats, col·lectius i associacions del municipi van organitzar diferents activitats per contribuir a la causa. Com és habitual el mateix dia de l’emissió de La Marató va ser el dia amb més activitat, tot i que també hi va haver una quantitat important d’activitats durant els dies anteriors.

Les activitats solidàries van començar el diumenge 11, una setmana abans de La Marató. La primera entitat va ser el Centre Excursionista Breda, que va organitzar una caminada pels voltants del municipi, recaptant un total de 135€. Aquell mateix matí, la Delegació de Breda de la Fundació Oncolliga Girona va muntar la seva habitual parada del mercat d’encants. La diferència és que aquesta vegada la recaptació es va destinar a La Marató, fent un total de 150€. 

Durant el cap de setmana de La Marató hi va haver el gruix d’activitats. El divendres 16 el Camp d’Esports Municipal va acollir un torneig de futbol 7 entre equips de diferents categories femenines de la UE Breda. L’equip guanyador va jugar a continuació un partit amistós contra l’equip de veteranes del club. En total van recaptar un total de 400€. El dia següent, el dissabte 17, la jornada matinal va comptar amb partits dels equips benjamí i aleví de la UE Breda. Un cop acabats va tenir lloc el ja tradicional “Derbi de Penyes”, un partit amistós entre la Penya Blanc Blava i la Penya Barcelonista. A més dels partits es va sortejar merxandatge de la UE Breda, el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Aquesta activitat va aconseguir recaptar fins a 755€.

La jornada de diumenge 18 va ser la que va tenir el gran gruix d’activitats. Des de les 10h i fins les 14h la plaça Lluís Companya es va omplir d’activitats: una parada solidària de l’Associació de Donants de Sang, una parada de “Cafè Solidari” del grup municipal de Junts per Breda, una ballada de Country amb Country Breda, actuacions musicals amb el P60 del Taller de Músics de Breda i la Xeflis Band i un taller de manualitats i diverses opcions d’activitat física a càrrec del Pubillatge de la Vila. Entre totes les opcions van recaptar un total de 801,15€. L’activitat de diumenge al matí no va acabar aquí, ja que el Club Patí Breda va organitzar una gimcana amb patins solidària al Poliesportiu Municipal. Aquesta activitat, juntament amb la recollida de donatius que va fer el club durant el seu partit contra l’HC Castellar, recaptant un total de 76,36€.

Finalment, diumenge 18 a la tarda va tenir un dels actes més multitudinaris de les festes de Nadal a Breda: el Pessebre Vivent de Dones de Breda, que va atraure fins a 1.378 visitants. Com és habitual, l’organització ha donat 0,50€ de cada entrada a La Marató, fent un total de 689€. 

Des de l’Ajuntament volem donar les gràcies a tothom qui ho ha fet possible. Des de les entitats i persones que han participat en l’organització i la celebració dels diferents actes fins a totes aquelles persones que han aportat el seu gra de sorra fins arribar a la quantitat final de 3.006,51€.