El passat cap de setmana Breda va participar per desena vegada al Gran Recapte d’Aliments sota l’organització de Càritas Parroquial del municipi i l’Ajuntament. En els tres dies de campanya es van recollir 2.287 quilos. Entre els aliments recollits destaca la llet, amb 960 litres. Altres xifres destacades són l’oli, amb 327 litres, la pasta, de la qual s’han recollit 289 quilos, el brou de carn i peix amb 223 litres i l’arròs, amb 181 quilos. La resta fins a arribar a total correspon a altres aliments bàsics com llegums cuites o conserves.

Des de l’organització es vol donar les gràcies a la col·laboració dels supermercats i botigues de queviures participants, que han servit com a punts de recollida, així com les campanyes realitzades pels centres educatius del municipi amb els seus alumnes. Aquest agraïment es vol fer extensiu als voluntaris que han participat en la recollida d’aliments durant la campanya i el recompte de les quantitats totals.

El Gran Recapte d’aliments és una campanya organitzada conjuntament pels Bancs dels Aliments de Catalunya, associacions sense ànims de lucre amb l’objectiu de redistribuir gratuïtament els excedents alimentaris a persones necessitades del nostre entorn. Durant els dies de campanya té lloc la recollida d’aliments bàsics arreu del territori, en el que enguany s’han habilitat més de 2.500 punts de recollida, per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària.