La darrera setmana s’ha conegut la quantitat total d’aliments que es van recollir a la dotzena edició del Gran Recapte d’Aliments, aconseguint una de les xifres més altes des de l’inici de la campanya. Durant la setmana del 16 al 22 de novembre, quan la campanya va estar en marxa, Breda va recollir un total de 3.475 quilos, 1.300 més que l’any anterior.

L’edició de 2020 del Gran Recapte d’Aliments, coordinada al municipi per Càritas Parroquial de Breda i l’Ajuntament, ha estat una de les més complicades de dur a terme a causa de la situació sanitària. Enguany no es va poder desplegar l’habitual xarxa de voluntaris que recollien els aliments pels centres col·laboradors per tal d’evitar aglomeracions i complir amb totes les mesures de seguretat. La solució va consistir en substituir les donacions d’aliments per donacions monetàries a caixa.

Com és habitual a Breda van participar els establiments locals Pròxim, Fruiteria i Celler Jordi Bayés, Forn de pa Costa i Queviures Josepa Salvadó, que van aportar una quantitat de 1.233€ i corresponent a uns 1.300 quilos d’aliments. Per altra banda també van participar els supermercats Condis, SPAR i DIA, recaptant un total de 2.471,03€ corresponent a 2.175 quilos de menjar, que el Banc d’Aliments de Girona va lliurar a Càritas Breda el passat 18 de febrer.

Tant Càritas Parroquial de Breda com l’Ajuntament volen agrair a tothom qui ha participat en el Gran Recapte d’Aliments la seva solidaritat, especialment en el context actual en el que la pandèmia no només afecta la salut de les persones, sinó també l’economia de cada cop més famílies.

A nivell de la demarcació de Girona també ha estat una campanya històrica, ja que es va obtenir la xifra rècord de 560 tones d’aliments. Aquesta xifra suposa un 31% que en l’edició anterior i la més alta tant dels 12 anys del Gran Recapte com dels 32 anys de funcionament del Banc d’Aliments de Girona en relació a qualsevol recapte.

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya organitzada conjuntament pels Bancs dels Aliments de Catalunya, associacions sense ànim de lucre amb l’objectiu de redistribuir gratuïtament els excedents alimentaris a persones necessitades del nostre entorn. Enguany la situació provocada per la Covid-19 ha augmentat en gran mesura la quantitat de persones que es troben en situació de precarietat alimentària, pel que és de gran importància la solidaritat i el compromís demostrats per tothom.