Per tercer any consecutiu el poble de Breda s’adhereix al “Liceu a la Fresca”, el projecte del Gran Teatre del Liceu de Barcelona que té com a objectiu difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans i ampliar la cultura operística. El proper dissabte 16 de juny a partir de les 22 hores l’aparcament del Cercle Bredenc farà d’escenari per poder veure en directe la retransmissió a través del Canal 33 de l’òpera “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini al Liceu de Barcelona. En cas de pluja l’esdeveniment a la Sala Gran del Cercle.

“Manon Lescaut” és una òpera en quatre actes composta amb música composta per Puccini que va suposar el seu gran triomf des de la seva estrena el 1893 a la ciutat italiana de Torí. Tracta sobre el turbulent romanç entre Manon Lescaut i l’estudiant Des Grieux, que es troben quan una diligència està traslladant Manon a un convent. S’enamoren i comencen a sorgir els problemes que dificultaran la relació, desenvolupant el nus de la trama. Un ancià ric, Geronte, ordeix un pla per raptar Manon, que acabarà optant per l’amant avançat en edat a causa del seu haver bancari. Manon i Des Grieux intenten tornar a iniciar la seva relació però són sorpresos per Geronte. Intervé el germà de la protagonista, un suboficial de la guàrdia real. El desenllaç es resol amb una fugida a Nova Orleans i el final arriba en un desert, entre febres i deliris Manon Lescaut, que esgota els seus dies proclamant l’eternitat de l’amor.

El “Liceu a la Fresca” és un projecte de difusió de l’activitat operística del teatre arreu del territori que enguany arriba a la seva quarta edició. El passat 2017 més de 160 municipis van habilitar espais públics per a seguir la retransmissió de l’òpera “Il Trovatore” de Verdi en comunitat i a la fresca.