Aquest dijous el Centre Cívic de Breda va acollir una xerrada informativa sobre prevenció d’incendis i l’establiment i manteniment de franges perimetrals de seguretat. Concretament, la xerrada anava especialment dirigida a veïns, presidents de les juntes d’urbanitzacions o associacions de propietaris d’edificacions ubicades o pròximes a un terreny forestal amb alt risc d’incendi forestal.

La xerrada va comptar amb ponents de diverses àrees i cossos que van mostrar des de diferents punts de vista tota la informació sobre les franges perimetrals de protecció així com consells sobre com actuar en cas d’incendi. El director dels serveis territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i el diputat de l’àrea de medi ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, van exposar temes relacionats amb la seguretat i la prevenció d’incendis forestals, com el marc legal vigent, quines són les obligacions dels propietaris i dels ajuntaments o les condicions tècniques que han de complir les franges perimetrals de seguretat. Per altra banda, el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Enric Cano, va informar als assistents de la gestió dels incendis forestals realitzada pels Bombers de la Generalitat, els protocols que han d’implementar els veïns o els consells d’autoprotecció que aquests han de seguir. Finalment, Jordi Tornés, del Cos d’Agents Rurals, va completar la sessió amb consells sobre com gestionar les franges perimetrals d’autoprotecció contra incendis forestals.

La jornada informativa estava organitzada per la Diputació de Girona i el Departament d’Interior, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva, l’Ajuntament de Breda i el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, entre d’altres.

Els consells i indicacions que es van donar a aquesta sessió els podeu trobar a la pàgina d’informació del Pla INFOCAT d’actuació en incendis forestals. Podeu consultar-los al següent enllaç: http://www.gencat.cat/web/multimedia/cat/incendis/