Segons xifres d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo durant l’any 2018 es van recuperar 16.558 quilos de tèxtil usat des dels contenidors que la ONG té situats a Breda. Aquest volum de donacions equival a 37.200 peces de roba que podran tenir una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. La xifra és un 2,12% superior a la del 2018, quan els habitants de Breda van donar 16.214 quilos.

Tot el material tèxtil recollit per la fundació té diverses destinacions: aproximadament el 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització que la fundació té a l’Ametlla del Vallès i la resta es van a empreses de reutilització i reciclatge. Del total de la roba tractada per a reutilitzar el 39% del total s’exporta, principalment a l’Àfrica, on es ven a preus de mercat per a generar-hi recursos per a la cooperació i el desenvolupament. Un altre 13% es destina a les botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya. Un 37% no és apte per a la reutilització i es recicla per a elaborar altres productes com mantes, aïllants o draps. Finalment un 2% son plàstics, cartrons o altres residus que s’envien als gestors autoritzats corresponents.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local al territori més proper. Té de 650 empleats i forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 30 països.