Segons xifres d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo durant l’any 2021 es van recuperar 16.479 quilos de tèxtil usat des dels contenidors que la ONG té situats a Breda. Aquest volum de donacions equival a 66.700 articles de roba que podran tenir una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. La xifra és un 45,8% superior a la recollida el 2020, quan la quantitat recollida va baixar de forma significativa arran de la situació sanitària, i torna a situar-se a nivells anteriors a l’inici de la pandèmia. Aquesta quantitat suposa una mitjana de 4,3 quilos de roba per persona i any dipositada als contenidors d’Humana per tenir una segona vida. Gràcies a aquestes més de 16 tones recollides al poble de Breda s’ha evitat l’emissió de 100 tones de CO2 a l’atmòsfera.

El material recollit es tracta a la planta de preparació per la reutilització que la fundació té a l’Ametlla del Vallès. La major part del total podrà tenir una segona vida, ja que el 50% de la roba recollida es pot reutilitzar, i més del 35% es pot reciclar per elaborar altres productes com mantes, aïllants o draps. La quantitat podria ser molt més gran, ja que des de la fundació s’estima que prop del 90% del residu tèxtil no acaba al punt de recollida adequat.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local al territori més proper. Té de 550 empleats i forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 30 països.