Breda acollirà una nova campanya especial de donació de sang el dissabte 27 de juny. Un equip del Banc de Sang i Teixits s’instal·larà a la Sala Polivalent del Centre Cívic 1 d’Octubre on procedirà a la recollida de sang de 10 a 14 i de 16 a 20 hores.Per tal d’evitar aglomeracions només es podrà accedir amb cita prèvia. Es pot concretar a la següent pàgina web:RESERVA CITA PRÈVIA PER DONAR SANG

Per tal de protegir la seguretat tant dels donants com dels professionals que participen a la campanya es garantiran la seguretat per evitar possibles contagis de Covid-19 amb les següents mesures:

  • Control de temperatura a l’entrada del Centre Cívic 1 d’Octubre.
  • Un cop dins del recinte, caldrà rentar-se les mans abans d’entrar a la sala polivalent, habilitada com a punt de donació.
  • Es recomana portar guants i mascareta de casa. El personal organitzatiu i els responsables de les extraccions portaran guants i mascareta.
  • Es proporcionaran bolígrafs d’un sol ús per a complimentar el formulari previ a la donació. També es pot portar complimentat de casa. Es pot aconseguir a: FORMULARI DONACIÓ DE SANG

El banc de sang i teixits de Catalunya juntament amb els grups de voluntaris locals organitzen aquestes campanyes periòdiques pels diferents municipis degut a la necessitat constant de sang. Cada dia es necessiten 1.000 donacions en territori català. Per altra banda, la sang i els seus components tenen una vida limitada, que pot variar dels 5 dies de les plaquetes, els 42 dies dels hematies, o l’any de vida del plasma. Per aquest motiu la renovació de reserves és fonamental. Els homes poden donar sang 4 vegades cada any, mentre que les dones poden donar 3. En tots dos casos s’ha de conservar un interval mínim de dos mesos.