Darrerament s’ha detectat en el servei de recollida porta a porta males pràctiques en el moment de treure la brossa orgànica. En les darreres dates s’ha increment el nombre d’incidències, que dificulten la tasca de recollida.

En els propers dies es durà a terme una campanya d’informació per part dels encarregats de la recollida. Durant aquest mes d’octubre, en cas que el personal de recollida trobi la brossa orgànica dipositada de forma incorrecta, es deixarà una nota informativa explicant la forma adequada de treure-la al carrer. Aquesta campanya durarà fins a finals d’aquest mes d’octubre.

La forma correcta de treure la brossa orgànica és utilitzant bossa compostable i dipositar-la dins del contenidor marró NO REIXAT.  

Per altra banda, formes incorrectes de treure la brossa orgànica, i que NO es recolliran a partir del mes de novembre són:

  • Utilitzar el cubell reixat.
  • Treure la bossa sense el cubell marró no reixat.
  • Dipositar la brossa al cubell correcte sense brossa.

A partir del mes de novembre, en cas de continuar trobar brossa orgànica mal posada, no es recollirà.

Des de l’Ajuntament de Breda i Nora Serveis Mediambientals agraïm la col·laboració de la ciutadania i emplacem a tothom a continuar fent ús del servei porta a porta de la forma correcta. Des del canvi de model, el municipi de Breda ha augmentat notablement la seva taxa de reciclatge, arribant a tenir la segona taxa més alta de Catalunya el passat 2019.