Els 15 usuaris del casal jove de l’Espai Jove de Breda celebrat aquest estiu  van realitzar una sèrie de vídeos sobre igualtat de gènere, que han derivat en la campanya “Obrim Ments”. Una campanya que fomenta la igualtat de gènere i denuncia diverses situacions que poden generar desigualtat i fins i tot violència entre homes i dones.

Aquests curts audiovisuals denuncien situacions de discriminació de gènere, els micromasclismes i reivindiquen quines relacions entre nois i noies volen. El lema de la campanya, “Un present amb igualtat, un futur millor”, descriu molt bé l’esperit del projecte que és el resultat d’un procés de sensibilització on els propis joves han reflexionat, a partir de dinàmiques participatives basades en l’educació en el lleure, al voltant de temes com la igualtat de gènere, la diversitat sexual i de gènere i la prevenció de les violències masclistes.

El 23 de novembre, en el marc del Dia Internacional de l’eliminació de la violència envers les dones, es va donar el tret de sortida a aquesta campanya juvenil a favor d’unes relacions més sanes i lliures, on alguns dels joves protagonistes van presentar els vídeos i la seva experiència.

Aquí es poden veure els vídeos:

VÍDEO 1

VÍDEO 2

Aquesta proposta s’ha dut a terme des de l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Breda i amb el suport de l’Oficina Jove de la Selva i el Programa 3 Voltes de la Direcció General de Joventut.