Degut a l’estat d’alarma en vigor per a aturar els efectes de la pandèmia provocada per la Covid-19 i les restriccions a la mobilitat per a evitar la seva propagació fan impossible la celebració dels actes tradicionals de la Diada de Sant Jordi, el proper 23 d’abril. No obstant surten noves iniciatives per a celebrar aquesta Diada encara que sigui d’una forma diferent.

La Federació de Comerç de la Selva engega una campanya de Sant Jordi online pensada perquè tots els consumidors dels petits comerços que aquests dies es troben tancats puguin enviar missatges als seus botiguers de confiança.

Sota el paraigües d’uns Jocs Florals, la Federació de Comerç de la Selva ha llençat a xarxes una campanya adreçada a tots els clients dels comerços que estan patint més aquest confinament. Mitjançant un link que es troba als posts de les xarxes (FACEBOOK UBIC, INSTAGRAM UBIC) tothom pot escriure un poema, un rodolí o simplement “quatre ratlles” per expressar la importància d’aquest teixit comercial que tanta vida dona als carrers i que actualment, a causa del confinament, tant trobem a faltar.

Aquests escrits s’aniran publicant a les xarxes de la Federació i també de les associacions de comerciants de les 7 poblacions que en formen part: Arbúcies, Breda, Caldes de Malavella, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils i Vidreres. D’entre totes les publicacions, aquelles que hagin obtingut més likes s’enduran un premi amb vals de compra per gastar als establiments associats un cop s’aixequi el confinament. Aquesta campanya conjunta de les 7 associacions donarà premis amb un valor global de 700€ que seran de gran ajuda als establiments que malauradament han hagut d’estar tot aquest temps confinats. Aquests 700€ es repartiran en 35 vals de compra de 20€.

La durada d’aquesta campanya és de dues setmanes, s’ha iniciat aquest dijous 9 d’abril i finalitzarà el dimecres 22 d’abril. Els guanyadors seran informats de forma individual mitjançant la forma de contacte que hagin comunicat.