Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el Consell Comarcal de la Selva dona el tret de sortida a la campanya comarcal “Recicla amb el reciclolidor de la Selva” que arriba a tots els municipis on l’ens comarcal gestiona el servei de deixalleria i, o bé, la depuradora municipal. Actualment, a la comarca de la Selva generem cada any uns 35.000 litres d’oli domèstic entre tots, i només en recollim un 8%. Amb aquesta campanya es vol que totes les llars prenem consciència del gran perjudici que provoca l’oli mal llençat a l’aigüera tant al medi ambient, com a les nostres llars, ja que pot provocar embussament a les canonades i fins i tot inundacions a la nostra llar.

Breda és un dels 20 municipis de la comarca que hi participen a la campanya “Recicla l’oli amb el reciclOLIdor de la Selva”. Els “ReciclOLIdors” són uns embuts que podreu trobar a la Deixalleria Municipal i a establiments col·laboradors. Els “reciclOLIdors” són fàcils de col·locar a ampolles de plàstic que tenim a casa i podem fer servir com a tap de les mateixes. L’objectiu és facilitar la separació de l’oli de cuina usat i fomentar el reciclatge del mateix, que es pot fer portant-lo a la Deixalleria Municipal.

La campanya comptarà amb material informatiu i de difusió sobre els perjudicis de no separar i reciclar l’oli domèstic tant a nivell mediambiental com a nivell de les nostres llars, a causa de la massa que pot crear en contacte amb l’aigua i que pot malmetre les nostres canonades. Per aquest motiu un dels objectius de la mateixa és arribar a les comunitats de veïns. Per arribar a tal fi la campanya anima a tothom qui hi participi que durant uns dies posi al pom de la porta de casa un element decoratiu, en forma de gota, identificant-se com a “ReciclOLIdaire” per a animar a la resta. Aquest element decoratiu el podreu trobar penjant dels taps d’ampolles d’oli a la venda als establiments col·laboradors, així com els embuts per a facilitar la separació i el reciclatge de l’oli.

Durant la campanya s’anirà exhibint als municipis participants l’exposició itinerant L’aigua i l’oli”. La mateixa exposició es traslladarà a diferents indrets dels més emblemàtics i concorreguts de cada poble durant varis dies per enfortir a tot arreu els missatges donats. A Breda es podrà veure del 10 al 13 de juny a emplaçaments com les zones comercials del municipi o el mercat municipal.

La problemàtica que causa l’oli domèstic  és prou greu com perquè s’impliqui tothom qui en sigui conscient per aconseguir traslladar el bon costum de reciclar l’oli al màxim de llars possibles.