PROGRAMA CARNAVAL 2022

CONVOCATÒRIA PER A LA PARTICIPACIÓ A LA RUA I BALL DE CARNAVAL 2022

SOL·LICITUD DE SUBVENCIONS PER ALS/LES PARTICIPANTS AL CARNAVAL DE BREDA 2022

Els propers 26 i 27 de febrer Breda celebrarà una vegada més el Carnaval amb diverses novetats pel que respecta a la programació.

Per ajudar a sufragar part dels costos propis de la confecció de carrosses i comparses de Carnaval l’Ajuntament atorgarà una sèrie de subvencions amb l’objectiu d’incentivar la participació. Aquestes subvencions s’adjudicaran per ordre d’inscripció i fins a esgotar la partida pressupostària, de 2.000€. El termini d’inscripcions romandrà obert del 7 al 21 de febrer. Es pot tramitar a través del servei electrònic E-TRAM del web municipal www.breda.cat. Per a més informació consultar a l’OAC de dilluns a divendres de 9 a 14h o al número de telèfon 972 870 012. Per altra banda, per participar al Concurs de Carnaval caldrà contactar amb un membre de la Comissió de Festes abans de l’inici de la Gran Rua.

Les carrosses participants rebran una compensació econòmica de 100€. En el cas de les comparses, la compensació per a les comparses de 10 o més persones serà de 50€ i per a les comparses de 5 a 9 persones serà de 25€. En el moment d’inscriure cada comparsa es demanarà un membre major d’edat de cadascuna que formarà part del jurat del Concurs de Carnaval. Per més informació es poden consultar les bases reguladores a l’inici d’aquest article.

El dissabte 26 tindrà lloc la Gran Rua de Carnaval, que enguany serà per grans i petits. A les 18.30h es farà la concentració de carrosses i comparses al carrer Gispert de Jàfer, punt d’inici del recorregut a les 19 hores. Tota la desfilada pels carrers de Breda estarà amenitzada amb la música de DJ Pepe. Un cop completada la rua hi haurà festa a la plaça Lluís Companys, també a càrrec Dj Pepe. A la festa tindrà lloc el Concurs de Carnaval.

El jurat estarà composat pel Dj encarregat de l’actuació tant a la rua com a la festa posterior, dos membres de la Comissió de Festes i un representant major d’edat de cada comparsa participant. Hi haurà diversos premiats: el primer premi està dotat en 400€, el segon en 300€, el tercer en 200€ i un per a la millor disfressa individual o en parella en 100€.

El diumenge 27 serà el torn del Carnaval Infantil. A les 16h tindrà lloc a la plaça de la Vila un espectacle infantil amb música, balls, coreografies i un final ple de màgia amb La Cuca Animadora. Tot seguit hi haurà berenar per a la mainada.

Per altra banda, la setmana prèvia al Carnaval tindrà lloc la Setmana Boja. Del 21 al 25 de febrer l’Ajuntament i la Comissió de Festes donaran una sèrie de consignes per intrdouir un element de disfressa cada dia. Ja sigui una perruca, un element d’un color determinat a la roba o altres sorpreses. Per descobrir-ho caldrà estar atent a les seves xarxes socials. Totes aquelles persones que segueixin les consignes de la Setmana Boja poden compartir les seves fotografies amb l’etiqueta #carnavalbreda2022 i així tenir un recull de tots els participants.