Un any més Breda celebrarà el Nadal amb un seguit d’activitats per a tots els públics. Entre el 16 de desembre i el 14 de gener hi haurà més d’una desena d’actes festius tradicionals d’aquesta època de l’any. Tindran un lloc destacat les actuacions musicals. El Cercle Bredenc acollirà actes com el Concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música “Càntir”, la Cantada de Nadales dels alumnes de l’Escola Montseny o el Concert de Cap d’any organitzat per Dones de Breda i el Cercle Bredenc, que aquest any comptarà amb l’actuació de La Principal de La Bisbal. Enguany aquest concert, celebrat els darrers anys el dia de Sant Esteve, canvia de data i es trasllada al 29 de desembre. Per altra banda, l’església parroquial acollirà un any més el festival musical La Fàbrica de Lied el proper 26 de desembre. El tenor Jordi Mas interpretarà un concert que servirà d’homenatge a la pianista Maria Antònia Iglesias.

Durant aquestes festes nadalenques el municipi es tornarà a omplir d’il·lusió gràcies a unes visites molt especials. El 17 de desembre arribarà a la plaça Lluís Companys el Tió de Nadal, que repartirà regals i berenar per a la mainada en un acte organitzat per la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda. La UBIC també organitza l’arribada dels patges reials de Ses Majestats els Reis d’Orient, que els dies 22 i 23 de desembre visitaran els comerços de la vila. Els patges seran els encarregats de recollir les cartes de tots els nens i nenes l’1 de gener al Cercle Bredenc. L’acte culminant serà la nit del 5 de gener amb la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient. A les 18h Melcior, Gaspar i Baltasar sortiran del Passeig de les Escoles per a fer un recorregut pel municipi que els durà fins la plaça de la Vila, on tindrà lloc la seva rebuda. Posteriorment es traslladaran al Cercle Bredenc on tothom es podrà fer fotografies amb ells.

Breda tampoc faltarà enguany amb la seva cita solidària amb La Marató de TV3. Durant el cap de setmana del 16 i 17 de desembre tindran lloc diversos actes organitzats per entitats del municipi per a recaptar fons per a aquesta iniciativa solidària de Televisió de Catalunya, que aquest 2017 arriba a la seva 26a edició, dedicada a la lluita contra les malalties infeccioses. El dissabte 16 el Centre Excursionista de Breda celebrarà una caminada solidària pels voltants del municipi. Per altra banda les ex jugadores de la UE Breda participaran en un partit de futbol solidari al Camp d’Esports Municipal. El gruix d’activitats seran el diumenge 17. Durant el matí hi haurà diverses activitats a la plaça Lluís Companys, amb un mercat solidari on participaran diverses activitats del municipi. També tindrà lloc una exhibició de ball en línia a càrrec de Conutry Breda i una cercavila dels Gegants de Breda. Durant la tarda el centre històric tornarà a omplir-se de la màgia del Nadal amb la 6a edició del pessebre vivent de Dones de Breda, que representarà més d’una vintena d’escenes relacionades amb el naixement de Jesús amb la participació de més de 200 figurants i més de 50 col·laboradors, entre ells diferents masies de poble, que faran que el centre històric de la vila es converteixi una vegada més en una postal idíl·lica.

El 14 de gener arribarà l’acte final de les festes nadalenques. Una vegada més la Penya Barcelonista de Breda ajudarà a recuperar-se dels excessos amb el menjar amb la cursa Crematorrons. La prova tindrà dos recorreguts de 10 i 22 quilòmetres. La principal novetat és la Crematorrons BTT, una iniciativa del Club Ciclista de Breda. Un nou circuit per a completar en bicicleta de la qual s’informarà properament.

Les festes de Nadal acolliran altres tradicionals al municipi, com l’exposició de pessebres tradicionals i diorames del Cercle Bredenc, entre el 16 de desembre i el 7 de gener a la seva sala polivalent, el Parc Infantil de Nadal els propers 2, 3 i 4 de gener al Poliesportiu Municipal o la Quina “Stick” del Club Patí Breda, que enguany serà els dies 23, 25, 26 i 30 de desembre i 1 de gener, també al Poliesportiu Municipal.

Consulteu el programa aquí: PROGRAMA NADAL 2017 BREDA