Podeu consultar horaris, preus i localitzacions de tots els actes de Nadal fent clic a l’enllaç del programa d’actes.

Un any més la Vila de Breda celebrarà les festes de Nadal amb un seguit d’actes de diferents àmbits i per a tots els públics. Concerts, nadales, sortides culturals, actes tradicionals, esdeveniments esportius i altres activitats formen part del programa que conté al voltant d’una vintena d’activitats entre el 17 de desembre i el 8 de gener.

Gran oferta cultural

La vessant cultural jugarà un paper important a la celebració del Nadal a Breda, principalment els actes musicals. L’agenda s’obre el 17 de desembre amb la sortida al Gran Teatre del Liceu de Barcelona per a veure la sessió matinal de ‘Els Pastorets’, amb música d’Albert Guinovart i l’Orquestra Simfònica del Liceu i el Cor Vivaldi – Petits Cantors de Catalunya, una de les més prestigioses formacions infantils. El mateix dissabte 17 acollirà dues propostes musicals més. L’Església Parroquial serà l’escenari del concert de les corals ‘Les Veus del Casal’, de Breda, ‘Les Veus de Gualba’ i ‘Les Veus Amigues’, d’Aiguaviva. Per altra banda, el Cercle Bredenc acollirà el concert de l’Escola Municipal de Música CÀNTIR, l’Orquestra Jove de La Selva, i les corals ‘Petits Cantaires’ de Sant Hilari Sacalm i ‘Clau de Sol’ d’Arbúcies.

Els estudiants de l’Escola Montseny tornaran a pujar a l’escenari del Cercle Bredenc el dijous 22 amb la tradicional Cantada de Nadales. Per altra banda el divendres 23 l’església parroquial acollirà una vegada més un concert del festival ‘La Fabrica de Lied’, amb l’actuació de la mezzosoprano Mercè Bruguera, la pianista Viviana Salisi i el Cor de Cambra de Palautordera. Els habitants de Breda tindran l’entrada gratuïta. Els actes culturals acabaran el dilluns 26 amb el Concert de Sant Esteve a la Sala Gran del Cercle Bredenc. L’Orquestra de Cambra de l’Empordà interpretarà ‘(des)CONCERTO’, una proposta que uneix les millors peces de la música clàssica amb grans dosis d’humor i tints de surrealisme.

Seguint les tradicions nadalenques

El diumenge 18 el nucli històric de la Vila es tornarà a transformar per a acollir la cinquena edició del Pessebre Vivent de ‘Dones de Breda’. Més de 200 voluntaris interpretaran una vintena d’escenes relacionades amb el naixement de Jesús. Els pessebres també tindran cabuda a l’exposició de pessebres tradicionals i diorames a la Sala Polivalent del Cercle Bredenc, entre el 17 de desembre i el 6 de gener.

També hi haurà temps per a rebre com és degut als personatges màgics que porten regals cada any per aquestes dates. D’aquesta manera, Breda rebrà la visita del ‘Tió de Nadal’ la tarda del diumenge 18, que repartirà regals i berenar per a la mainada al Cercle Bredenc. Els patges reials, per la seva banda, recolliran les cartes als Ses Majestats els Reis d’Orient l’1 de gener al Cercle Bredenc. Melcior, Gaspar i Baltasar passaran pel municipi el vespre del 5 de gener amb la tradicional cavalcada, abans d’omplir les llars del municipi de regals.

Participació dels joves

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO de la seu de Breda de l’IES Vescomtat de Cabrera posaran el seu gra de sorra amb la organització de diverses activitats del programa. El 27 de desembre els alumnes de segon organitzen una bicicletada popular i una gimcana jove amb xocolatada. El 28 és el torn dels alumnes de primer, que preparen una baixada de carretons i diversos tallers per a la mainada on els més petits aprendran manualitats nadalenques, maquillatge i teatre, entre altres coses.

Breda solidària

Un any més el poble de Breda es bolcarà amb ‘La Marató’ de TV3, que es celebrarà el 18 de desembre i enguany destinarà la seva recaptació a la lluita contra l’ictus. Diverses entitats i col·lectius participaran amb diferents actes per a recaptar fons. Les activitats es concentraran el mateix diumenge 18 a diversos punts del municipi. Podeu consultar totes les activitats al programa d’actes per ‘La Marató’ fent clic aquí.

Altres activitats

Tampoc faltaran altres activitats tradicionals d’aquestes dates al municipi com la visita dels patges reials als comerços del municipi els dies 22, 23 i 24 de desembre; la Quina de Nadal ‘Stick’, que es celebrarà al Poliesportiu Municipal els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener; el parc infantil de Nadal, els 2, 3 i 4 de gener al Poliesportiu Municipal; la Festa de Cap d’Any, la nit del 31 de desembre al Cercle Bredenc o la cursa ‘Crematorrons’ de la Penya Barcelonista de Breda, amb la que el municipi acomiadarà el Nadal el proper 8 de gener.