El dissabte 1 de desembre Breda viurà una jornada festiva amb una gran cercavila, emmarcada en els actes de celebració del 950è aniversari de l’antic Monestir de Sant Salvador. La “Cercavila 9.5” sortirà a les 18 hores del Pati de l’Abadia. Hi participaran els Gegants de Breda, la Marxing Band del Taller de Breda, la colla de diables U9-7KOU, l’escola de música municipal Càntir i els alumnes de la seu de Breda de l’Institut Vescomtat de Cabrera. Durant el recorregut, a més dels gegants, hi haurà música, lectures teatralitzades de passatges de la història del Monestir, torxes, confeti i altres sorpreses. Al final de la cercavila, a la plaça de la Vila, U9-7KOU tancarà l’acte amb un espectacle pirotècnic a la façana de l’Ajuntament.

Sortint del Pati de l’Abadia, la “Cercavila 9.5” continuarà pel carrer Prat, carrer Nou, carretera d’Arbúcies, carrer Sant Iscle i tornarà pels carrers Prat i Nou per acabar a la plaça de la Vila.

La “Cercavila 9.5” enceta la recta final d’actes commemoratius del 950è aniversari del Monestir de Sant Salvador de Breda, que es van iniciar el passat 20 d’octubre. Els actes finalitzaran el proper 15 de desembre, amb una Missa Solemne amb la presència d’autoritats religioses a l’església del Monestir i un concert de l’Orfeó Català amb la presència d’autoritats polítiques al Cercle Bredenc.