950è Aniversari

Aquest dissabte 15 de desembre es faran els actes finals de la celebració del 950è aniversari de la consagració de l’església del Monestir de Sant Salvador de Breda.

A les 12 del migdia la parròquia de Breda organitza una missa solemne a l’església. L’oficiaran conjuntament el rector de Breda, Mn. Joan Triadó, i Mn. Joan Auladell, que era vicari de Breda l’any 1968 i va ser un dels impulsors de les celebracions del Novè Centenari. Es comptarà també amb la presència del Bisbe de Girona, Francesc Pardo, i del pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. També han confirmat la seva assistència la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, i el director de TV3, Vicent Sanchis.

A 2/4 de 9 del vespre l’Ajuntament de Breda ha organitzat un concert de l’Orfeó Català a la Sala Gran del Cercle Bredenc, per rememorar que l’any 1968 ja va actuar la mateixa societat coral en el mateix indret per celebrar el Novè Centenari de la consagració. La consellera de Justícia Ester Capella hi serà en representació institucional de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquests actes es clou el programa d’activitats que s’han anat realitzant al llarg de la tardor, entre els quals hi ha hagut una gran cercavila el passat dia 1 de desembre en la qual hi van participar diverses entitats del municipi, un acte d’homenatge als organitzadors del Novè Centenari de l’any 1968 o una conferència sobre la història del monestir de Sant Salvador.