950è Aniversari

Consulta el programa d’actes a: PROGRAMA 950 ANIVERSARI

Resum amb material gràfic de l’acte inaugural de commemoració del 950è aniversari del Monestir a càrrec de “El Taller de Breda”: http://eltallerdebreda.blogspot.com/

En les properes setmanes tindran lloc un seguit d’actes per a commemorar el 950è aniversari de la consagració del Monestir de Sant Salvador de Breda. El 4 d’octubre de 1068 s’hi va fer el ritual de la consagració, a través del qual s’habilitava el temple, fundat només 4 mesos abans per Guerau de Cabrera i Ermessenda de Montsoriu, per a fer-hi misses. Els actes també recordaran el Novè Centenari de la consagració, uns actes que van ser tot un revulsiu en la vida cultural bredenca.

Els actes començaran el dissabte 20 d’octubre. A les 11.30 hores, a l’església parroquial, es celebrarà la conversa “Els actes del novè centenari, 50 anys després”, amb la participació de la Junta d’Honor i la Junta Executiva del novè centenari de l’any 1968. Durant l’acte es projectarà material gràfic, fotografies i vídeos inèdits i actuacions musicals.

El dissabte 27 d’octubre la casa Can Siset Sisó, situada a la carretera d’Arbúcies, 101, celebrarà de nou el cicle de conferències “Can Siset Sisó, una casa singular al cor de Breda. 475 anys, 1573-2018”. Durant la jornada també hi haurà conferències i xerrades sobre la vida quotidiana al segle XVI i visites guiades a la casa.

Ja al mes de novembre, el diumenge 11 el Centre Cultural Els Forns acollirà a les 11.30 hores la conferència “La senyoria de Sant Salvador. Els monjos de Breda, el món exterior i el poder de l’abadia durant les edats Mitjana i Moderna”, a càrrec d’Alejandro Martínez Giralt, doctor en Història Medieval, expert en l’estudi del Vescomtat de Cabrera.

Amb un caire més festiu, el dissabte 1 de desembre a partir de les 18 hores tindrà lloc al centre de la vila una gran cercavila festiva, amb la participació de Gegants de Breda, U9-7KOU, i El Taller de Músics de Breda. Durant el recorregut es faran lectures teatralitzades de passatges de la història del monestir de Sant Salvador de Breda. La festa acabarà amb un espectacle pirotècnic a la façana de l’Ajuntament.

Finalment, el dissabte 15 de desembre es celebraran els últims actes. L’ésglésia acollirà a les 12 hores una Missa solemne amb la presència de diferents autoritats religioses. A les 20.30 hores es tancaran els actes amb un concert de l’Orfeó Català, amb la presència de diferents autoritats polítiques.