La Guàrdia Municipal ha emès un comunicat alertant d’una estafa que s’està produint aquests dies al municipi. En el text expliquen els detalls de la mateixa i manifesten que ja treballen per trobar solució. Finalment donen uns consells per a augmentar la seguretat.

Aquest és el text del comunicat de la Guàrdia Municipal:

Des de la GUÀRDIA MUNICIPAL de Breda, es vol alertar a tota la població d’una ESTAFA que s’està produint en els darrers dies pels carrers del nostre municipi.

Una persona d’edat aproximada als 40 anys i pell morena (aparentment marroquina), truca a un domicili a l’atzar preferiblement de gent d’edat avançada; Un cop el veí obre la porta, aquest demana diners en efectiu per adquirir una bombona de butà, la quantitat que demana és d’uns 20 € a 40 € aproximadament, l’estafador manifesta que no té diners per adquirir-la i que per tant no té aigua calenta al domicili, manifesta que poca estona desprès, passarà a retornar els diners prestats, cosa que posteriorment no fa, aquest no retorna els diners .

Des de la GUÀRDIA MUNICIPAL, volem alertar que es tracta d’una ESTAFA i estem treballant en el cas, per la qual cosa demanem col·laboració ciutadana i que en el supòsit que algú es trobés en aquesta situació, recordeu trucar-nos immediatament als nostres telèfons de contacte que són els 972.870.252 (CENTRAL) o 660.826.812 (MÒBIL).

Aprofitem per recordar a tota la població uns consells bàsics de SEGURETAT.

  • Construir comunitat és part de la prevenció: conegui els seus veïns i col·labori amb ells.
  • Si viviu sols, no ho comenteu amb estranys.
  • Només obriu la porta a gent que conegueu.
  • Desconfieu sempre de qui truca a la porta dient representar un organisme públic o associació humanitària, ja que el delinqüent intentarà entrar a casa amb qualsevol excusa.
  • Desconfieu dels serveis tècnics que no hagin estat sol·licitats prèviament; demaneu l’acreditació corresponent al tècnic i confirmeu per telèfon amb la companyia el servei que us ofereix o en tot cas, truqueu a la GUÀRDIA MUNICIPAL per deixar constància.
  • Comproveu que les portes i finestres hagin quedat ben tancades en sortir de casa, incloent-hi les que donen a espais comuns interiors (patis, terrats, celoberts, etc.).
  • Tanqueu la porta amb clau encara que sortiu poca estona.
  • En cap cas no heu de deixar notes a la porta indicant la vostra absència.
  • Procureu no deixar indicis de la vostra absència (plantes seques, bústia plena, persianes baixades, etc). La roba estesa, persianes mig baixades o l’activació d’un programador horari d’encesa de llums són mesures que indiquen que l’habitatge està ocupat.
  • Podeu demanar a algú de confiança que tingui cura de casa vostra mentre sou fora.