Consulta el comunicat en format PDF:  COMUNICAT SOBRE EL CORONAVIRUS COVID-19. 12 DE MARÇ A LES 15H

En relació a la pandèmia del virus Covid-19, més conegut com a Coronavirus, l’Ajuntament de Breda fa saber a tots els seus vilatans i vilatanes que a partir de l’activació de l’alerta del pla PROCICAT per malalties emergents es prenen les següents mesures:

A partir de demà divendres 13 de març restaran TANCATS durant un període inicial de 14 dies:

– Els centres educatius a tots els nivells. En el cas de Breda afecta a l’escola bressol El Petit Montseny, l’Escola Montseny, l’Institut Vescomtat de Cabrera i l’Escola Municipal de Música Càntir.

– El Centre de Serveis per a la Gent Gran.

– El ball setmanal de diumenge del Casal d’Avis. L’activitat diària del Casal continua amb normalitat fins a nou avís.

– La resta de serveis no esmentats continuen amb normalitat fins a nou avís.

– Es recomana a les entitats i associacions del municipi la suspensió de les activitats que es duen a terme als diferents equipaments municipals, així com l’ajornament d’aquells actes que en els propers 14 dies puguin congregar un públic potencial de 50 o més persones en un local tancat.

– En tot moment seguiu les recomanacions establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Les podeu trobar de forma directa al següent enllaç: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici.

– Seguiu canals d’informació oficials i contrasteu els missatges que us puguin arribar per tal de verificar la seva fiabilitat.

– Seguiu els canals oficials de l’Ajuntament de Breda per tal de mantenir-vos informats de les novetats que es puguin presentar al llarg dels propers dies.

– Fins a nou avís, l’activitat de l’Ajuntament continua dins del seu funcionament ordinari.

– El servei d’atenció presencial d’Abastaments d’Aigües de la Tordera s’ha suspès fins a nou avís. Per qualsevol cosa podeu trucar al 938470186.

– En el supòsit d’un enduriment de mesures preventives per part de la Generalitat de Catalunya aquest Ajuntament ja prendrà les mesures restrictives necessàries per complir i fer complir les mesures dictades per òrgans superiors.

– Per altra banda, recordem les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Davant la situació actual les mesures de contenció del Coronavirus Covid-19 poden anar canviant amb el pas de les hores i els dies. En cas de produir-se canvis que afectin el normal desenvolupament de la vida quotidiana l’Ajuntament de Breda informarà puntualment dels mateixos.

Des de les institucions es posa el màxim esforç per a pal·liar els efectes del Coronavirus a tots els nivells. Es demana a la ciutadania la màxima confiança i col·laboració sobre les mesures ja preses i que es poden prendre en els propers dies, així com agraïm l’esforç de tots per a fer front a aquesta emergència sanitària.