Consulta el comunicat en format PDF:  COMUNICAT SOBRE LES MESURES PRESES EN JUNTA DE GOVERN LOCAL EL 16 DE MARÇ.

En relació a la pandèmia del virus Covid-19, més conegut com a Coronavirus, l’Ajuntament de Breda fa saber a tots els seus vilatans i vilatanes les mesures preses a nivell municipal en la Junta de Govern Local celebrada el passat dilluns 16 de març:

Tributs i taxes:

 • Cobrament de taxes i tributs: Suspensió del cobrament de taxes i tributs a través del Consell Comarcal de la Selva fins a nou avís. El servei presencial del Consell Comarcal també queda anul·lat, fins que hagi passat la situació actual.
 • Escola bressol El Petit Montseny: Reducció de la quota de forma proporcional als dies que romangui tancada durant el període de confinament.
 • Escola Municipal de Música Càntir: Reducció de la quota de forma proporcional als dies que romangui tancada durant el període de confinament.

Via pública:

 • Tancament i precintat de parcs infantils i zones de joc.
 • Recordatori de la prohibició de la llibertat deambulatòria excepte els casos recollits al RD 463/2020.
 • Recordatori de l’obligació de tancament de tots els establiments comercials inclosos en el RD 463/2020.
 • Mercat Setmanal: Es mantenen les parades d’alimentació fins a nou avís. Es demana a la població que es respectin les mesures de distanciament marcades per les autoritats competents, tant el moment de fer la compra com en el de l’espera.

Matèria Administrativa:

D’acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per la crisi sanitària ocasionada del Covid-19.

 • Atenció a les oficines municipals: Es realitzarà mitjançant via telefònica i telemàtica. L’atenció presencial es reduirà a casos d’urgència degudament justificada. Tant l’OAC com les oficines municipals restaran tancades al públic.
 • Terminis administratius: Suspesos fins a la finalització de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol.
 • Equipaments municipals: Continuaran tancats fins, com a mínim, el 29 de març i, en tot cas, fins a nou avís.
 • Serveis mínims: Manteniment dels serveis mínims essencials de caràcter presencial i adopció de mesures de teletreball.

Matèria social:

 • Grup de voluntariat: Aprovació de la creació d’un grup de voluntariat per tal de donar assistència als grups vulnerables afectats pel confinament. Aquest grup es coordinarà a través de l’administració local, tal com recomana el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.
 • Coordinació amb el servei d’aliments de Càritas Breda per gestionar el repartiment en les circumstàncies actuals.

En tot moment seguiu les recomanacions establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Les podeu trobar de forma directa al següent enllaç: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici.

Seguiu canals d’informació oficials i contrasteu els missatges que us puguin arribar per tal de verificar la seva fiabilitat.

Seguiu els canals oficials de l’Ajuntament de Breda per tal de mantenir-vos informats de les novetats que es puguin presentar al llarg dels propers dies.

Davant la situació actual les mesures de contenció del Coronavirus Covid-19 poden anar canviant amb el pas de les hores i els dies. En cas de produir-se nous canvis l’Ajuntament de Breda informarà puntualment dels mateixos.

Des de les institucions es posa el màxim esforç per a pal·liar els efectes del Coronavirus a tots els nivells. Des de l’Ajuntament de Breda es vol fer arribar un missatge de tranquil·litat a tots els vilatans i vilatanes davant aquesta circumstància excepcional. Es demana a la ciutadania la màxima confiança i col·laboració sobre les mesures ja preses i que es poden prendre en els propers dies, així com agraïm l’esforç de tots per a fer front a aquesta emergència sanitària.