Davant de les informacions que circulen per diverses xarxes socials i mitjans de missatgeria instantània, l’Ajuntament de Breda vol aclarir:

  • En data 10 de setembre a les 8:33h, a l’aplicatiu de la Generalitat de Catalunya sobre els casos de covid-19 al territori, consta que Breda té un total de 29 casos i 307 casos sospitosos. Els 29 casos són el total de casos acumulats des de l’inici de la pandèmia. És a dir, s’informa de tots els casos des del mes de març d’enguany.
  • Els casos positius acumulats són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica de PCR o una prova de test ràpid, mentre que els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica PCR o test ràpid amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològic.
  • Existeix un altre aplicatiu, existent al portal informatiu 3/24, on informa  dels casos actius (diagnosticats amb prova PCR) al llarg dels darrers 7 i 14 dies, així com la taxa de reproducció i l’índex de risc de brot al municipi. Aquestes dades són de fins a tres dies abans del dia en què es mira, per la qual existeix sempre un endarreriment de tres dies en l’actualització de les dades.
  • Al llarg d’aquests darrers dies s’han realitzat desenes de proves PCR al nostre municipi, per la qual és probable que el número de casos actius creixi en les properes hores o dies. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament recorda que:
  1. Les persones que hagin donat positiu en proves PCR han de confinar-se i fer quarantena a casa seva.
  2. Els contactes estrets d’aquestes persones positives han de fer aïllament preventiu. Els professionals sanitaris es posaran en contacte per la realització de les proves PCR.
  3. Es recorda a la població en general que les reunions socials i familiars de més de 10 persones resten prohibides, així com és l’obligatorietat de l’ús de mascareta.
  4. Es demana a la població en general que es redueixi la vida social per evitar el risc de rebrots. Es recorda l’ús obligatori de la mascareta, l’higiene de mans i la distància de seguretat interpersonal.