Davant de l’evolució actual de la pandèmia provocada per la Covid-19 i per evitar possibles contagis i rebrots l’Ajuntament de Breda ha decidit suspendre la Festa Major, prevista del 4 a 8 de setembre i la novena edició de la Fira de l’Olla, prevista pels dies 10 i 11 d’octubre. Els actes programats no són compatibles amb les recomanacions i mesures decretades en les darreres dates, fet pel qual s’ha decidit aquesta suspensió.

Durant els darrers mesos des de l’Àrea de Festes de l’Ajuntament i la Comissió de Festes de Breda s’ha treballat amb la premissa d’adaptar aquesta edició de la Festa Major a la situació sanitària actual. En aquesta línia ja no s’havien inclòs en el programa els actes en els que es feia més complicat respectar la distància social necessària i s’apostava per esdeveniments d’un format més petit o que permetessin garantir les mesures de seguretat tals com distància, higiene de mans, control de temperatura, etc. Finalment, veient l’empitjorament de la situació arreu del territori en les darreres setmanes s’ha decidit no continuar endavant per evitar qualsevol risc de contagi i/o rebrot.

En el cas de la Fira de l’Olla, les mesures de seguretat vigents per poder celebrar fires impliquen un control de tots els accessos i de l’aforament que en tot moment té el recinte, havent de garantir 2,5 metres quadrats per a cada assistent. Aquest fet desnaturalitza l’essència de l’esdeveniment i en dificulta l’assistència als visitants. Tot i que encara falta més d’un mes per a la celebració de la Fira de l’Olla, la programació i el muntatge s’han de concretar en els dies presents. És per això que s’ha de prendre la decisió d’anul·lar-la tenint en compte les restriccions de la normativa vigent.

L’Ajuntament de Breda vol agrair a totes aquelles persones, ja siguin treballadors, voluntaris o entitats, que estaven posant els seus esforços en fer de les properes Festa Major i Fira de l’Olla les millors possibles donades les circumstàncies, tot i que finalment no es puguin celebrar. També demana comprensió a totes les persones implicades per aquesta decisió provocada per fets aliens a la seva voluntat i emplaça a tots els bredencs i bredenques a participar més activament en les altres activitats que es programin amb posterioritat, quan la situació ja hagi estat normalitzada.