COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE BREDA EN REFERÈNCIA A LA RECOLLIDA DE RESIDUS PORTA A PORTA

A Breda, a través del Consell Comarcal de la Selva i l‘empresa Nora, s’ha implantat un nou servei de recollida d’escombraries, el model porta a porta. Al llarg d’aquests darrers dies s’ha procedit al registre i repartiment de més de 1700 cubells d’orgànica. Aquest procés, a voltes complex, ha provocat llargues cues i molèsties pels nostres vilatans. Des de l’Ajuntament assumim la nostra responsabilitat i aprofitem l’avinentesa per demanar-vos les nostres més sinceres disculpes per les molèsties ocasionades. També us demanem, un cop més, que ens feu un bri de confiança i treballem tots plegats per tal que la implantació del nou model del porta a porta sigui un èxit, com ja ho ha sigut en més de 140 municipis catalans.

Si bé la implantació sempre és un xic problemàtica, l’experiència dels altres municipis on ja s’ha implantat aquest sistema ens diu que de seguida hi ha una millora molt important en la separació dels residus, fet cabdal per no haver d’incrementar notablement el rebut d’escombraries els propers anys. També hem de tenir en compte que el fet de reciclar correctament és fonamental de cara a la preservació del medi ambient i la sostenibilitat del sistema actual.

Recordeu! Píndoles d’informació essencial:

  • Cada habitatge ha de disposar del seu cubell d’orgànica (el marró NO reixat). El cubell està vinculat amb el vostre domicili, per tant és intransferible. El cubell marró reixat és per ús domèstic, NO SERVEIX PER TREURE’L AL CARRER.
  • La fracció orgànica s’ha de treure amb cubell marró no reixat i bossa compostable.
  • La resta de fraccions poden anar sense cubell, directament en bossa de plàstic o directament sense res (cartró).
  • La fracció vidre continuarà recollint-se amb el model de contenidors al carrer. Aquesta fracció no està vinculada a horaris ni dies.
  • La bossa o cubell s’ha de dipositar davant de l’habitatge a partir de les 21h.
  • Teniu un imant on hi ha els dies de recollida de cada fracció. L’orgànica es recull tres cops a la setmana, els envasos dos cops a la setmana i la resta i paper i cartró un cop a la setmana.

Per qualsevol dubte relacionat amb la separació de les fraccions, podeu descarregar-vos l’aplicació mòbil “Residus” de la Generalitat de Catalunya. També podeu informar-vos al web del Consell Comarcal de la Selva www.laselvarecicla.cat

Per qualsevol dubte relacionat amb el servei no dubteu a posar-vos en contacte amb els regidors i alcalde.  Els dies dilluns, dimarts  i dimecres 4, 5 i 6 de desembre, just una setmana després d’haver començat el servei, atendrem tothom qui ho vulgui  de 10 a 13h i de 16h a 19h a l’Ajuntament. Cal apuntar, a més, que tots els regidors estem a la vostra disposició cada setmana dins de l’horari d’atenció de cada càrrec electe.

Entre tots plegats i amb l’assessorament dels gestors ambientals del Consell i l’experiència de l’empresa de recollida de ben segur que trobarem les solucions adequades per a cada casuística.

Gràcies per la vostra comprensió i paciència, segur que ho aconseguirem!