El proper dijous 16 de juny a les 19.30 hores tindrà lloc al Centre Cultural Els Forns la conferència ‘El Banc d’ADN, la darrera esperança dels nostres desapareguts a la Guerra Civil’ que presentarà al poble de Breda el projecte ‘L’ADN de la memòria: Banc d’ADN per a la futura identificació dels parents desapareguts a la Guerra Civil’. L’acte comptarà amb la presència de Roger Heredia, familiar d’un desaparegut i un dels impulsors del projecte.

‘L’ADN de la memòria’ té com a objectiu identificar restes de víctimes de la Guerra Civil a través de la genètica forense. El projecte parteix del treball del laboratori de genètica de la Universitat de Barcelona. El Banc d’ADN ha creat un protocol rigorós alhora que senzill i barat per a emmagatzemar mostres d’ADN pur de familiars de desapareguts a la Guerra Civil per a poder fer proves genètiques un cop es puguin obrir les fosses comunes on les víctimes del conflicte estarien enterrades. Els impulsors del Banc d’ADN estimen que hi ha unes 4.600 famílies que busquen parents desapareguts al conflicte, mentre que el nombre oficial de fosses comunes a Catalunya és de 344.

Aquesta conferència tracta d’acostar al municipi la realitat del projecte i de la vida d’aquells qui encara a dia d’avui volen saber què va passar amb els seus familiars. L’acció continua la moció de suport que el Ple l’Ajuntament de Breda va aprovar per unanimitat en la sessió plenària del 21 de març d’aquest 2016, en la que mostrava el seu suport al projecte, així com es comprometia a la seva difusió.