El passat dilluns va començar el desplegament de la xarxa de fibra òptica a Breda. L’empresa Adamo Telecom ha iniciat el seu Pla de Desplegament per a portar la xarxa a tot el municipi, que permetrà disposar als vilatans i vilatanes de Breda d’Internet de màxima velocitat al municipi. L’Ajuntament de Breda porta mesos treballant per a l’arribada de la fibra òptica amb aquesta empresa. Adamo Telecom realitzarà les obres per a portar el cable de fibra fins a l’entrada del municipi des de l’existent a la carretera C-35.

El desplegament d’aquesta xarxa s’executarà per zones i de forma progressiva per a arribar a totes les llars de Breda. S’aprofitarà la infraestructura existent de la xarxa de telefonia i Internet actual. Per tant, la nova xarxa passarà pels mateixos punts que la ja existent afegint el cable de fibra òptica als ja presents. La fase inicial porta el cable de fibra a través del carrer Barcelona fins a l’edifici de l’Ajuntament i a partir d’aquí s’anirà desplegant per tot el municipi. La xarxa de fibra òptica permetrà als usuaris una velocitat màxima d’1 GB un cop completat tot el desplegament per via terrestre, fet pel qual ha d’arribar el cable de fibra des de la C-35 fins a Breda. Per tant, durant la primera fase que ara s’inicia la velocitat serà de 300 MB.

Mentrestant, la connexió es realitzarà per via aèria gràcies a la tecnologia WiMAX. S’instal·larà una antena emissora a les immediacions de l’estació de Riells i Viabrea i una altra receptora situada a l’edifici de l’Ajuntament de Breda, a partir de la qual es distribuirà a tot el municipi un cop estigui preparada l’estructura física. El servei de fibra òptica per tecnologia WiMAX serà provisional, ja que quan arribi el suport físic, aprofitant les obres del carril bici a l’estació, anirà per via terrestre, connectant amb tota la infraestructura que ja estarà preparada al nucli urbà.

Per altra banda, aquest diumenge el grup empresarial MÁSMÓVIL va presentar un Pla de desplegament propi. Els tècnics de l’Ajuntament de Breda han d’estudiar aquest pla i avaluar la seva validació. En cas d’obternir-la, MÁSMÓVIL podrà desplegar també una xarxa de fibra òptica pròpia, augmentant així l’oferta del servei d’Internet a alta velocitat.