Un any més el municipi de Breda participarà al Gran Recapte d’Aliments, campanya coordinada per Càritas Parroquial del municipi i l’Ajuntament. Aquesta dotzena edició de la campanya solidària funcionarà d’una forma diferent a la que estem acostumats per adaptar-se a la situació actual i complir les mesures de seguretat arran de la pandèmia de la Covid-19. Les novetats principals es troben en la durada, ja que s’allargarà durant tota la setmana del 16 al 22 de novembre i en el sistema de recollida de donatius, ja que enguany funcionarà mitjançant aportacions econòmiques i no donant aliments. Aquestes mesures es prenen amb l’objectiu de reduir el nombre de voluntaris necessaris i possibles aglomeracions als punts de recollida.

Totes aquelles persones que vulguin participar a la campanya es poden dirigir a qualsevol dels establiments col·laboradors i fer una aportació econòmica en els mateixos. A Breda són les botigues Fruiteria i Celler Jordi Bayés, Forn de pa Costa i Queviures Josepa Salvadó i els supermercats Condis, DIA, SPAR i Pròxim. En el cas dels comerços locals s’utilitzarà un sistema de xecs per valor de 3€ cadascun. El donant comprarà el número de xecs que desitgi a canvi del valor equivalent. En el cas dels supermercats l’aportació es podrà fer a l’hora de pagar a caixa, indicant la quantitat que s’hi vol destinar. La quantitat recaptada anirà destinada als bancs d’aliments i organitzacions col·laboradores per a la compra d’aliments. Per altra banda també es podran fer aportacions econòmiques per internet, a través de la pàgina www.granrecapteonline.com. També podeu utilitzar els codis QR que trobareu als cartells promocionals, ja sigui per internet o als carrers, que us portaran directament al lloc web del Gran Recapte

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya organitzada conjuntament pels Bancs dels Aliments de Catalunya, associacions sense ànim de lucre amb l’objectiu de redistribuir gratuïtament els excedents alimentaris a persones necessitades del nostre entorn. Enguany la situació provocada per la Covid-19 ha augmentat en gran mesura la quantitat de persones que es troben en situació de precarietat alimentària, pel que és més important que mai donar suport a la campanya, per ajudar els bancs d’aliments en aquest esforç excepcional.