Aquest divendres ha acabat el procés de pressupostos participatius pel qual l’Ajuntament de Breda destinarà una partida de 15.000€ del pressupost d’enguany a accions triades per la ciutadania. Així, després de l’acte d’obertura d’urna, escrutini i proclamació de les propostes guanyadores celebrat aquest divendres al Centre Cultural “Els Forns”, es duran a terme les tres propostes següents: esterilització de gats ferals amb 113 vots, itinerari “Fonts de Breda” amb 97 vots i el projecte per a un nou pati per a l’escola bressol El Petit Montseny amb 60 vots. Tot i haver estat la 6a proposta més votada, el projecte per a un nou parti per a l’escola bressol ha estat una de les escollides per ser la primera que es podia realitzar juntament amb les dues més votades sense excedir la partida de 15.000€.

274 votants

Durant el termini de votacions 274 persones han triat entre les 15 propostes candidates, una xifra que pràcticament dobla la votació del procés del 2017, que van votar 139 persones. Cada votant podia triar fins entre 1 i 3 opcions, fet pel qual ha hagut un total de 666 vots. Els resultats totals són els següents:

 1. Esterilització de gats ferals: 113 vots
 2. Itinerari “Fonts de Breda”: 97 vots
 3. Arranjament i millores a la barbacoa del poliesportiu: 79 vots
 4. Instal·lació d’un parc saludable: 67 vots
 5. Arranjament del paviment de la pista del poliesportiu: 63 vots
 6. Projecte per a un nou pati per a l’escola bressol El Petit Montseny: 60 vots
 7. Un parc innovador a la plaça Salvador Riera: 47 vots
 8. Rocòdrom: 34 vots
 9. Instal·lació de jocs infantils a una plaça: 23 vots
 10. Instal·lació d’un parc de cal·listènia: 20 vots
 11. Creació d’una àrea d’aparcament per a autocaravanes: 19 vots
 12. Foment de les TIC entre la joventut i els emprenedors: 14 vots
 13. Llibre-guia sobre la fauna vertebrada del municipi de Breda: 11 vots
 14. Adequació d’una oficina de l’Espai Jove per fer un box d’assaig: 10 vots
 15. Millora de la zona d’aparcament de Can Guilleumes: 9 vots

Les propostes guanyadores

En cas de la proposta més votada, l’esterilització de gats ferals, l’import de la proposta s’invertirà en l’esterilització de 40 gates i 30 gats ferals que viuen als carrers del poble i la cria dels quals suposa un problema obvi per als veïns. El pressupost d’aquesta proposta és de 3.600€. La segona proposta guanyadora, l’itinerari “Fonts de Breda”, és un recorregut de 10 Km visitant unes 15 fonts de la població de Breda que busca impulsar el turisme i donar a conèixer a la població de Breda el patrimoni de les fonts del nostre poble. Compta amb un pressupost de 6.883€. Per altra banda, la proposta del projecte per a un nou pati per a l’escola bressol El Petit Montseny transformarà el pati de l’escola bressol en un espai educatiu més de l’escola on els infants puguin viure experiències úniques en contacte amb la natura. El seu pressupost és de 2.500€. La suma de les tres propostes és de 12.983€, fet pel qual les tres entren dins de la partida de 15.000€ destinada a aquest procés.

L’Ajuntament farà realitat les tres propostes guanyadores del procés de pressupostos participatius durant el segon semestre d’aquest 2018.