El servei de recollida de residus porta a porta de Breda serà objecte d’una modificació d’horaris. A partir de la nit del diumenge 17 al dilluns 18 de febrer la recollida es farà en horari nocturn i no a primera hora del matí, com s’ha fet des del seu inici, el 26 de novembre de 2017. El servei començarà a les 23.15 hores i s’estendrà durant tota la nit.

Més de 14 mesos després des de la seva implantació, el model de recollida porta a porta ha assolit uns resultats molt satisfactoris, fet pel qual s’obre la possibilitat de millorar un servei que suposa un gran avantatge per a la gestió dels residus de la vila.

Aquest canvi d’horari no afectarà al calendari setmanal dels serveis, de manera que els dies de recollida de cada fracció es mantindran com fins ara. En la majoria dels casos tampoc afectarà en els hàbits adquirits per treure els residus al carrer, ja que l’hora de retirada continuarà essent a partir de les 21h. No obstant, a partir del dia que canvia l’horari tots aquells veïns que treuen els residus a primera hora del matí ho hauran de fer la nit anterior.

En referència als dies festius que toqui servei de recollida l’Ajuntament de Breda informarà puntualment en cada cas en el que hi hagi modificacions al servei, tal com fins ara. En cas de dubte o incidència del servei us podeu adreçar a l’empresa NORA S.A. al número de telèfon 872 012 018 o a la direcció de correu electrònic laselvarecicla@noraselva.cat.

Per altra banda es recorda als vilatans i vilatanes la necessitat de respectar les normatives viàries i no estacionar vehicles a menys de 5 metres de cantonades o cruïlles. Aquest fet dificulta molt el recorregut dels camions ja que fa impossible el gir a alguns carrers. És per això que es prega que els estacionaments es facin d’acord a les normatives, evitant possibles sancions i retirades de vehicles per a possibilitar el trànsit dels camions del servei de recollida porta a porta.

Més del 80% de recollida selectiva

El canvi de model de recollida de residus ha suposat una espectacular pujada en la taxa de recollida selectiva de residus al poble de Breda, passant d’una xifra inferior al 35% abans del canvi a més del 81% a final del 2018, un percentatge consolidat en el temps. En aquest temps la quantitat de residus llençats a l’abocador ha baixat de les 883 tones del 2017 a només 194 el 2018, una reducció del 78% en la fracció resta.

D’aquesta forma es compleix amb escreix amb les exigències del 50% de taxa de reciclatge que la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea en matèria de reciclatge han fixat per a tots els Ajuntaments a partir de l’any 2020. L’Ajuntament de Breda vol agrair a tots els vilatans i vilatanes la seva disposició i participació per a fer d’aquest model de recollida selectiva un èxit, i emplaça a tothom a seguir agafant consciència de la necessitat de mantenir una actitud activa amb el reciclatge i continuar millorant els nostres hàbits fins a arribar a una taxa del 85% de recollida selectiva, xifra en la que s’estima el potencial de residus reciclables que contenen les nostres deixalles.