Aquest mes de maig s’ha editat el llibre “Romànic i Montseny: Itineraris per conèixer els temples romànics del Montseny”, d’Òscar Farrerons. Un llibre que repassa més d’una seixantena d’esglèsies, ermites i altres elements romànics a l’entorn del massís del Montseny, així com diferents rutes excursionistes per a arribar-hi.

El campanar de Breda, construcció destacada dins de l’arquitectura romànica a Catalunya, ocupa un lloc especial al llibre fins al punt que és el protagonista de la portada. S’estudiarà  la realització d’un acte de presentació del llibre a Breda un cop la situació sanitària actual millori i ho permeti. Actualment, el llibre només es troba a la venda a la plataforma de compra en línia Amazon: ENLLAÇ DE COMPRA LLIBRE “ROMÀNIC I MONTSENY”

L’Òscar Farrerons, arquitecte i doctor en Enginyeria Multimèdia i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, és un estudiós del Montseny que ha publicat diverses obres relacionades amb l’entorn del massís. La seva bibliografia conté obres sobre rutes excursionistes, les fonts que s’hi troben, racons amb encant, etc. Juntament amb el Bredenc Adrià Corella va crear el projecte “Fonts del Montseny”, que documenta les fonts d’aigua que es poden trobar a l’entorn del Montseny, i que va impulsar el projecte de la Ruta de les Fonts de Breda.