Carregant Esdeveniments

Consulta la programació completa del Dia del Circ 2021 aquí: PROGRAMA DIA DEL CIRC 2021

El cap de setmana del 26 i 27 de novembre arriba a Breda la 6a edició de “El Dia del Circ”, el festival de circ social organitzat per Contaminando Sonrisas amb col·laboració amb l’Ajuntament de Breda i altres associacions i entitats. Després de la suspensió forçosa l’any 2020 per la situació sanitària, “El Dia del Circ” torna amb una reestructuració dels espais i les activitats per acostar encara més el circ al públic assistent i fer encara més atractiva l’experiència. Aquest 2021 es seguiran totes les mesures sanitàries necessàries, que podeu consultar al programa adjunt a aquest article.

El festival arriba a aquesta sisena edició consolidat pel bon funcionament de les edicions anteriors i any rere any es va convertint en un referent del sector. Per tant, l’edició d’enguany es planteja amb l’objectiu de fer créixer encara més aquest projecte i el seu vessant solidari, ja que serveix per a recaptar fons pel finançament dels projectes de l’associació. Contaminando Sonrisas viatja arreu del món portant espectacles d’arts escèniques a camps de refugiats i altres indrets amb problemàtiques humanitàries, amb l’objectiu de fer-los passar una estona agradable i fer-los somriure.

L’edició d’aquest 2021 comptarà amb més d’una vintena d’activitats i espectacles de circ. Com és habitual, hi haurà diferents tipus de propostes com clowning, jocs en família, slackline, o propostes més disruptives com circ punk postcontemporani o circ rural. Tampoc faltaran altres propostes d’oci com instal·lacions artístiques, pintacares, un taller de “dapostar” un mercat d’artesania o diferents food trucks amb diverses opcions de restauració.

L’espectacle inaugural tindrà lloc divendres 26 a les 19h. El Cercle Bredenc acollirà “Solo”, un muntatge de Roi Borrallas que s’endinsa en la vida d’un clown, tant quan interpreta el personatge com quan es troba fora d’un escenari. L’espectacle es mou a la frontera entre la ficció i la vida real i deixa veure a l’espectador la intimitat de l’artista, així com les seves il·lusions i les seves pors.

Dissabte 27 tindran lloc el gruix d’activitats del festival. Des de les 10.30h fins ben entrada la nit se succeiran espectacles a diferents espais i indrets del nucli històric com el Pati de l’Abadia, la Plaça del Claustre, la Bassa del Molí o la Plaça Lluís Companys, entre d’altres. L’espectacle més destacat de la jornada serà el cabaret multidisciplinar “Acròbates del vers” que tancarà el festival, a partir de les 21h al Cercle Bredenc. A càrrec de l’espai de circ autogestionat Cronopis, “Acròbates del vers” explica una història que no volen que coneguis, una denúncia contra la repressió i una oda a la llibertat explicada al ritme de la música, el rap, el circ i l’humor amb fins a 35 artistes en escena.

Més enllà de la programació del cap de setmana del 26 i 27 de novembre, el Dia del Circ també celebrarà altres espectacles per acostar el circ a tota la població, com són les habituals funcions al Centre de Serveis per a la Gent Gran de Breda durant els dies previs al festival. Aquest any se sumaran una sèrie d’actuacions destinades a escoles de la zona dels espectacles de clown “Cicles”, de la Cia. Argila i “Date una huerta” de la Cia. Sonriexnarices, que tindran lloc els dies 23, 24 i 25 de novembre al Cercle Bredenc.

Dins les activitats s’inclouen altres accions. Un exemple és la trobada professional entre programadors d’activitats de circ i artistes per compartir idees, experiències i crear sinergies i que tindrà lloc al Centre Cultural Els Forns. Com és habitual, també hi haurà una exposició fotogràfica sobre les expedicions i les accions solidàries de Contaminando Sonrisas arreu del món.

El “Dia del Circ” servirà per recaptar fons pel finançament dels projectes solidaris de l’associació. Contaminando Sonrisas viatja arreu del món portant espectacles d’arts escèniques a camps de refugiats i altres indrets amb problemàtiques humanitàries. Abans de la pandèmia, que va obligar a cancel·lar expedicions a indrets com Ceuta i Melilla o els camps de refugiats palestins al Líban, l’associació Contaminando Sonrisas ha realitzat expedicions a zones com els camps de refugiats sirians de Grècia; països del nord d’Àfrica com el Sàhara Occidental, el Marroc o Algèria i altres zones com el Líban o Uganda. L’associació també ha arribat a altres punts del planeta, com zones d’Àsia i Oceania com Tailàndia o Nova Zelanda.

Compartir aquesta història, triï la seva plataforma!