Entre l’1 i el 4 de setembre s’ha celebrat a Breda la primera edició del ‘Munay Festival’. La valoració final per part tant d’organitzadors com ajuntament i comerciants del municipi és molt positiva gràcies a la convivència cívica i pacífica que ha estat la tònica predominant durant aquests quatre dies. La presència del festival també ha activat l’economia de la Vila, destacant un impacte molt positiu entre el sector hostaler i comercial.

L’Ajuntament de Breda vol mostrar el seu agraïment als veïns del municipi per la seva bona predisposició a l’acollida del festival, i la paciència mostrada davant les molèsties que s’hagin pogut ocasionar. Des del consistori també es vol destacar i agrair la tasca del cos de Protecció Civil de Breda, que durant quatre dies han treballat de forma voluntària per a vetllar per a la seguretat, el bon funcionament de l’esdeveniment, i una convivència adequada entre assistents i vilatans. Finalment aquest agraïment també es fa extensible a tots aquells que han fet possible que el ‘Munay Festival’ s’hagi desenvolupat de forma satisfactòria.

Impacte positiu per a organitzadors i vilatans

Al voltant de 1.500 persones han passat per algun moment per la primera edició del ‘Munay Festival’ que s’ha celebrat de l’1 al 4 de setembre a la zona esportiva de Breda. La xifra deixa molt satisfeta a la organització, ja que s’ha fregat l’aforament màxim del recinte, calculat en 1.700 persones. Vist l’èxit d’aquest quatre dies des de la organització ja es plantegen una segona edició.

L’Ajuntament de Breda també valora positivament l’experiència, gràcies a l’actitud cívica dels assistents i dels vilatans de Breda, que ha afavorit la convivència i el bon desenvolupament tant del festival com la vida dels vilatans de Breda durant la durada del mateix. Els quatre dies del ‘Munay Festival’ s’han desenvolupat amb un caire cívic i respectuós per part de tothom, sense incidents ni problemes d’ordre públic, i amb una acollida veïnal majoritàriament positiva. Pel que fa a l’impacte econòmic la valoració que fan els comerciants del municipi també és positiva. Els diferents bars i restaurants del municipi han notat un augment significatiu de clients, així com diversos establiments de la Vila que també han registrat un creixement de les vendes. La presència del ‘Munay Festival’ durant aquests quatre dies ha aportat a Breda una nova oferta cultural i de lleure, punt que ajuda a la bona acollida del mateix per part del consistori.

Música i art en un sol espai

El cartell del ‘Munay Festival’ va aplegar prop d’una vuitantena d’artistes amb un important predomini de diferents variants de música electrònica com Techno, Progressive, Drum and Bass o Psytrance, amb noms tan destacats dins del gènere com el mexicà ‘Mandragora’ o el serbi ‘Norma Project’. Les actuacions dels dos escenaris del ‘Munay’ s’han completat amb tocs de Reggae, Rap i Folk Català, amb noms com els cantautors Pau Riba o el nord-català Fred Tassy.

A més de la música, els assistents al ‘Munay Festival’ han pogut gaudir de diferents expressions artístiques com poesia, pintura, graffiti, o body-painting. També es van oferir diferents tallers de meditació, ioga i introducció al xamanisme, així com xerrades divulgatives de la filosofia ‘Munay’, basada en l’amor que flueix de manera lliure, amb el propòsit de viure la vida més enllà de la seva simple observació.

El respecte a la natura ha suposat una de les línies mestres del festival, tenint la màxima cura de crear un entorn sostenible, respectant l’entorn natural i afavorint el consum de productes sostenibles amb un ‘ecofriendly market’, que oferia productes d’artesania i alimentació vegana.