Aquest dijous ha tingut lloc a la Sala Polivalent del Centre Cívic l’acte públic informatiu en el qual s’ha informat a la població sobre l’estat del servei del CAP i s’han atès les seves consultes i demandes. A l’acte han estat presents Joaquim Casanovas, gerent de l’Institut d’Assistència Sanitària i l’Institut Català de la Salut a Girona, i Sara Rodríguez, directora d’atenció primària del mateix organisme. Els càrrecs de l’IAS-ICS han fet una presentació de la gestió del servei a la regió sanitària de Girona i després han escoltat els veïns de Breda i usuaris del CAP del municipi.

Tant Casanovas com Rodríguez van copsar l’opinió dels vilatans de Breda, i van atendre les queixes sobre el servei actual del Centre d’Atenció Primària. Un dels temes cabdals de l’acte és la situació dels recursos humans del municipi, i més concretament la restitució del tercer metge de família. Arran de la jubilació del doctor Jihad Aboul el 21 de desembre, la plaça només s’ha cobert de forma parcial, amb la dedicació de la coordinadora del centre del 60% de la seva jornada a l’atenció mèdica i la resta a tasques de coordinació. No obstant això ha provocat desajustaments en el repartiment de pacients. L’allargament de l’espera a l’hora de demanar cita unides a que molts cops els usuaris es troben les sales d’espera buides i el fet de que molts pacients es trobin canvis freqüents de metge han estat els altres temes que han aplegat la majoria d’intervencions.

Els membres de l’IAS-ICS asseguren que les xifres de gestió del servei a l’Àrea Bàsica de Salut de Breda-Hostalric són bones però han reiterat la voluntat d’escoltar el malestar de molts vilatans de Breda i estudiar el cas per trobar millores i evitar els problemes actuals. Pel que fa al tema organitzatiu han reiterat el compromís de continuar treballant per evitar els desajustaments dels últims temps. En referència a la substitució a la tercera plaça de medicina familiar mantenen que la ràtio de pacients per doctor és millor que la mitjana tot i que les circumstàncies de la vila ja obliguen a aquest fet i que també s’estudiarà el cas, encara que no s’ha parlat de mesures concretes.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Breda, representat pel seu alcalde, Dídac Manresa, i el seu regidor de Salut, Sam Torres, ha insistit en el fet de treballar per recuperar el tercer metge de família a temps complert i restablir la situació al mateix estat d’abans de la jubilació del doctor Aboul. També han mostrat la voluntat de continuar treballant per atendre les queixes veïnals i millorar el servei, treballant tant en l’àmbit del CAP del municipi com en instàncies superiors del sistema de Salut per a millorar el servei actual i acabar amb el malestar actual dels vilatans de Breda i usuaris del centre.

A continuació imatges de l’acte: