Una gran peça de la primera meitat del segle XVI, una servidora decorada en blau cobalt que mostra un ocell ornamentat amb elements vegetals.
També diversos plats de ceràmica esmaltada del segle XV, una escudella del segle XIV, un tupí del segle XV, un ansat del segle XV o una rajola del segle XV que formava part del passadís porticat del Pati d’Armes del castell.

Són algunes de les joies que acostarà al públic l’exposició “tresors ceràmics del Castell de Monstoriu”, que es podrà veure a Els Forns de Breda del 10 d’octubre fins al 15 de novembre. L’exposició pretén aprofundir en la relació entre el municipi de Breda i la terrissa i la relació del poble amb el Castell de Montsoriu i la família vescomtal dels Cabrera, fundadors de Breda.

Es tracta d’una mostra feta a partir de peces cedides pel Museu Etnològic del Montseny – La Gabella. Són peces de ceràmica trobades a les excavacions del castell de Montsoriu. L’exposició ha estat organitzada conjuntament pel Museu Municipal Josep Aragay, el Museu Etnològic del Montseny – La Gabell, l’entitat El Taller de Breda i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Breda.