Consulta totes les propostes aquí: PROPOSTES FINALISTES PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2019

Aconsegueix la butlleta de votació aquí: BUTLLETA DE VOTACIÓ

El procés de Pressupostos Participatius 2019 de Breda, que destinarà 20.000€ del Pressupost Municipal a accions proposades i triades per la ciutadania, és a la seva fase final. Un cop revisades pels tècnics municipals i comprovat que són realitzables a nivell tècnic i legal, i presentades als vilatans en una sessió informativa que va tenir lloc el passat 29 d’octubre a l’Espai Jove, han arribat a la fase de votació les 12 propostes següents:

 • Renovació dels gegants
 • Caldera per la piscina municipal
 • Rètols ‘A Breda no es toleren les agressions masclistes’
 • Creació d’una xarxa de Gateways per a l’internet de les coses IoT
 • Porteries mòbils de Futbol 11 i Futbol 7
 • Substitució del parc infantil zona Cal Batlle
 • Rehabilitació de la seu social d’U97KOU
 • Hort urbà pels usuaris del Taller de Memòria
 • Un jardí al patí de l’Escola Bressol El Petit Montseny
 • Millora dels lavabos de l’Escola Montseny i construcció d’un lavabo adaptat a la planta principal i reformar els lavabos del pati
 • Reforma d’una casa dels mestres per adequar-la com a vestidors amb dutxes
 • Equip de so al Poliesportiu Municipal

La fase de votació estarà oberta del 18 de novembre al 10 de gener. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. La convocatòria està oberta tant a persones físiques com persones jurídiques.

Els punts de votació seran l’OAC de dilluns a divendres i el Centre Cultural Els Forns els caps de setmana durant els seus horaris d’obertura. Per a fer efectiu el vot es s’ha d’utilitzar la butlleta amb les propostes finalistes que en breu es distribuirà a totes les llars del municipi i que també es podrà trobar al web municipal i als punts de votació. Tothom pot escollir fins a 3 propostes. Per a tenir més informació de les propostes finalistes podeu consultar un informe de cadascuna d’elles al web municipal o als punts d’exposició habilitats.

Finalitzada la fase de votació, l’11 de gener es realitzarà l’escrutini final que determinarà la proposta o propostes guanyadores en un acte públic. Es portaran a terme les propostes més votades fins a esgotar la partida de 20.000€. És a dir, si la proposta més votada no esgota el pressupost també es durà a terme la següent proposta més votada que sigui executable amb la partida restant, i així successivament fins a esgotar la quantitat econòmica disponible. Les propostes guanyadores s’implementaran l’any 2020.

Amb aquest procés participatiu l’Ajuntament de Breda pretén assolir diversos objectius a nivell de poble, tals com promoure la participació de la ciutadania bredenca en la vida quotidiana col·lectiva; aconseguir una major identificació dels veïns amb la vila i augmentar la seva implicació; conèixer les necessitats dels veïns; promocionar una sèrie de valors imprescindibles en democràcia com empoderament, inclusió, igualtat, horitzontalitat, transparència i finalment planificar la despesa municipal el màxim d’ajustada a les prioritats ciutadanes.