El passat divendres van començar les obres de la futura plaça del Claustre, un espai que recuperarà l’essència del claustre de l’antic Monestir de Sant Salvador recreant el seu aspecte original. Un cop acabats els treballs arqueològics i fet l’inventari dels elements trobats s’enceta aquesta nova fase del projecte. D’aquesta manera Breda guanyarà un espai públic a l’entorn del monestir, fent noves passes cap a la rehabilitació del nucli històric del municipi.

Durant els treballs s’eliminarà el mur de pedra que separa l’ala nord del claustre, la única que es manté dempeus, de la resta. Aquest fet donarà continuïtat a l’espai, transformant la seva concepció actual. A nivell del terra s’aplicarà una protecció geotèxtil per a protegir les restes del claustre, evitant així la barreja de diferents substrats i les possibles filtracions d’aigua. Per sobre d’aquesta protecció es pavimentarà el carrer amb sauló deixant una superfície plana. Per altra banda, s’instal·laran lones a la resta del recinte que reproduiran l’aspecte original que tenia el claustre, fet que permetrà al visitant veure com era tal i com es va construir.

Les tasques de creació de la nova plaça del Claustre tenen un termini d’execució previst de tres mesos. El cost de les obres és de 36.489,97€, IVA inclòs.