Més informació sobre el Pla de Vacunació de la Generalitat de Catalunya: PLA DE VACUNACIÓ CONTRA LA COVID-19

Resolució de dubtes sobre la vacunació: FAQS VACUNACIÓ

Aquest dilluns 22 de febrer comença la vacunació del col·lectiu de persones majors de 80 anys i amb grau de dependència III a l’ABS Breda-Hostalric. Durant els propers dies i/o setmanes les persones que pertanyen a aquest col·lectiu rebran una trucada del Departament de Salut per concretar dia i hora per vacunar-se. En aquest cas la vacuna administrada serà la desenvolupada per la farmacèutica Pfizer i el laboratori BioNTech. La vacunació és voluntària, tot i que altament recomanable i totalment gratuïta.

Totes les persones que entren dins d’aquesta fase del Pla de Vacunació tenen garantit l’accés a la vacuna. El Departament de Salut serà el responsable de posar-se en contacte amb les persones d’aquest col·lectiu, motiu pel que les autoritats sanitàries demanen que no es truqui al CAP per demanar hora. En qualsevol cas l’encarregat de la trucada s’identificarà com a membre d’algun dels organismes que formen part del sistema de Salut per a verificar l’origen i la veracitat de la trucada. L’ordre de vacunació serà el dissenyat pel Departament per a seguir tots els protocols establerts.

La vacunació massiva contra la Covid-19 és fonamental per arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia. S’estima que s’hi arribarà un cop que la immunització arribi al 70% de la població.