Aquest dilluns ha començat la instal·lació d’una xarxa parapilotes i dues porteries de futbol al pati del centre. L’estructura de la xarxa es composa de pals d’alumini i una xarxa de nylon que arriben fins als 6 metres d’alçada. La protecció s’instal·la a bona part del perímetre del centre, arribant a un total de 88,60 metres lineals de xarxa. D’aquesta forma s’evitarà que es perdin pilotes mentre els alumnes juguen a futbol durant el seu temps d’esbarjo.

Projecte d’hort i jardineria al centre

Per altra banda, la seu de Breda de l’Institut Vescomtat de Cabrera ha iniciat un projecte d’hort i jardineria a les instal·lacions del centre. L’Ajuntament de Breda ha condicionat un espai al centre per a que els alumnes puguin desenvolupar aquest projecte i fer créixer un hort amb diverses verdures de temporada i plantes aromàtiques. Un alumne de 2n d’ESO i els alumnes de 3r de secundària que cursen l’assignatura optativa de medi ambient en són els responsables. A través d’aquesta assignatura tenen cura de l’hort de forma organitzada, aportant els treballs necessaris pel correcte creixement de les llavors plantades col·laborant entre ells.

Aquest projecte d’hort i jardineria forma part del programa Escoles Verdes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, al qual l’Institut Vescomtat de Cabrera està adherit. Escoles Verdes sorgeix és una eina per als centres educatius de Catalunya per a innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. A través del mateix també es reforça la conscienciació amb el medi ambient realitzant diferents projectes als centres educatius.